Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

10 Roadtrip musthaves

10 Roadtrip musthaves

Afgelopen zomer heb ik met mijn man een fantastische roadtrip door Australie gemaakt. We hebben langs de Great Ocean Road gereden, hebben Kangaroo island bezocht, ons verloren gevoeld in de outback, de prachtige regenwouden gezien en gesnorkeld in het Great barrier reef.

We overnachtten in simpele cabins, motels en af en toe een luxe hotel. In totaal hebben we heel wat kilometers in zes weken gemaakt. Gelukkig hadden we een goede afwisseling tussen reizen en relaxen. Tijdens onze roadtrip kwamen er erachter dat een aantal spullen echt onmisbaar zijn. Daarom deel ik mijn roadtrip musthaves.

1. Een goede kaart
Het klinkt vrij logisch, maar een wegenkaart is echt onmisbaar. Wij hebben zelf de app ‘HERE Maps‘ gebruikt, die je voor diverse landen kunt downloaden. Je downloadt de app en kan deze dan offline gebruiken, wel zo handig als je geen internet hebt. Het werkt zo’n beetje hetzelfde als Google maps. De app heeft ons al een paar keer gered toen we bijvoorbeeld een benzinepomp nodig hadden.

2. Afvalzakjes
Ik kan ontzettend slecht tegen rommel, daarom hadden we altijd een afvalzakje in onze auto liggen. Tijdens het rijden gebruik je ongemerkt toch veel afval. Denk aan bananenschillen, flesjes water of bakjes van noten. Gelijk opruimen dus!

3. Snacks
Een paar keer in de week reden we langs een grote supermarkt waar we inkopen voor onze tochten deden. Vooral als we lange stukken moesten rijden was het ideaal om intussen wat te snacken te hebben. We probeerden wel gezonde dingen, zoals nootjes, fruit of pure chocolade te halen. Hierdoor voorkom je een suikerdip.

4. Nutella
Tijdens onze roadtrip zijn er twee potten Nutella doorheen gegaan. Echt erg, haha! We gebruikten het overal op. Op harde broodjes, zelfgebakken pannenkoeken of als er echt niets anders was rijstwafels! Het maakt het toch allemaal net wat lekkerder!

5. Plastic bestek
We hebben heel vaak gepicknickt en dan is het wel zo handig om plastic bordjes, bekers en bestek te hebben. Het eet toch net wat makkelijker. Het beste is natuurlijk om geen wegwerpspullen te kopen. Wel zo aardig voor het milieu en het afwassen heb je zo gedaan.

10 Roadtrip musthaves

6. Desinfecterende gel
Dit spul is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je, maar wat was ik er blij mee! We hebben heel wat flesjes er doorheen gejaagd. Vaak kwamen we in toiletgebouwen waar je niet je handen kon wassen of gingen we picknicken langs de weg. Wel zo fijn om dan even je handen te kunnen ontsmetten.

7. Zonnebril
Zeker als de zon laag aan de hemel gaat staan is het zo fijn om een goede zonnebril op te hebben. Het autorijden is anders echt geen doen, zeker niet in een land als Australië.

8. Water
In Australië heeft eigenlijk elke auto een airco, maar toch hebben we heel wat liters water tijdens onze roadtrip gedronken. We hadden dan ook een sixpack met waterflessen in de achterbak staan. Het bleef  lekker koel en het was een fijn gevoel om altijd voldoende water bij ons te hebben.

9. Zout en peper
We hebben best wat tijd bij de MacDonald gespendeerd voor de gratis WIFI. Vaak dronken we dan een koffie/thee en bij het weggaan namen we altijd een paar zoutzakjes mee. Echt heel handig om een gerecht even snel op smaak te brengen. Niet alle cabins hadden zout in de keukenkastjes staan en bij het zelf koken is dit wel zo lekker. Ook kookte ik vaak wat eieren voor onderweg en dan is een beetje zout erbij ook wel fijn!

10. Handdoek
We hadden ook altijd een handdoek in onze kofferbak liggen. Deze hebben we voor zoveel doeleinden gebruikt. Natuurlijk na het pootje baden, maar ook om op te zitten, om iets droog te maken of om iets af te schermen tegen de zon.

Wat is volgens jou onmisbaar tijdens een roadtrip?26 thoughts on “10 Roadtrip musthaves”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *