Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

3 manieren om de zomer in huis te halen

3 manieren om de zomer in huis te halen

Hellooo summer, over vier weken heb ik al zomervakantie. Ik kan niet wachten om te genieten van lange zomeravonden, ijsjes, lekkere salades en vooral nieuwe plekken ontdekken! Inmiddels probeer ik de zomer in huis te halen om zo lang mogelijk van dit seizoen te genieten. In deze blog vertel ik hoe ik dit doe.

Zomerse gerechten
Ik probeer zoveel mogelijk met de seizoenen mee te eten. Dit heeft meerdere voordelen, het is goedkoper, de producten hebben meer smaak en zijn verser en door vooral van Nederlandse bodem te eten is het beter voor het milieu.

Dus kom maar op met de bloemkool doperwten, sla, kersen en aardbeien! Wil je weten wat er de komende maanden in het seizoen is? Op internet vind je allerlei handige kalenders.

We wonen in een nieuwbouwhuis en we hebben bewust even gewacht met het aanleggen van de tuin. Vorig jaar was het dan eindelijk zover en we mogen nu genieten van een prachtige tuin. Als het even kan dan eten we onze avondmaaltijd buiten op, heerlijk om in eigen tuin te genieten van lekker eten en het weer.

Tijd voor de kledingwissel
Zodra het mooi weer wordt ruim ik de kapstok op, alle dikke winterjassen, sjaals en laarzen naar boven! Dat scheelt altijd zoveel ruimte. Wij hebben een hele grote kledingkast, dus alle zomer- en winterkleding ligt bij elkaar. Wel haal ik de zomerkleding wat meer naar voren in de lente.

Ik bekijk al mijn zomerkleding en maak een lijstje in mijn hoofd van dingen die ik nieuw nodig heb. Voor dit jaar zijn het twee korte broeken, een jurkje en nieuwe slippers. Vorig jaar heb ik in de opruiming al nieuwe t-shirts en hemdjes gekocht, dus dat is niet meer nodig.

Verandering in het interieur
Ik ben niet een persoon die heel veel in huis veranderd. We hebben een aantal vaste accessoires en planten en die vind ik veel te leuk om te wisselen. Wel ruim ik in de zomer mijn ‘knusse avonddekentje voor koude winteravonden’ op en leg ik kussens met zomerse kleuren op de bank.

Daarnaast vind ik het ook mooi om af en toe verse zomerbloemen in huis te halen. Vooral een veldboeket, pioenrozen of zonnebloemen vind ik prachtig!

Hoe haal jij de zomer in huis?

3 manieren om de zomer in huis te halen41 thoughts on “3 manieren om de zomer in huis te halen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *