Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

3 romans die te goed zijn om weg te leggen

3 romans die te goed zijn om weg te leggen

Inmiddels heb ik al heel wat boekrecensies gedeeld. Sommige romans vond ik zo ontzettend goed, dat ik ze eigenlijk net voor het einde weg had moeten leggen. Ik vind het namelijk vreselijk om een echt goed boek uit te hebben. Helaas heb ik niet het geduld om te wachten met het lezen van de laatste paar hoofdstukken. Daarom lees ik de boeken na een half jaar gewoon nog een keer.  Het grappige is dat ik dan vaak toch weer andere details meekrijg. Wanneer ik een boek voor de eerste keer lees kan ik soms wat ‘gulzig’ zijn, ik lees dan eigenlijk veel te snel waardoor je blijkbaar toch bepaalde dingen mist.

Ik zet mijn 3 favorieten romans voor je op een rij, hopelijk geniet je er net zoveel van als ik!

1. Terug naar de rode rivier
Van alle boeken die ik van Laura Frantz heb gelezen is dit echt de beste. Vooral de eerste helft van het boek is romantisch en gevaarlijk tegelijkertijd. Morrow Little is een prachtig meisje en veel mannen willen met haar trouwen. Dit is ook de grootste wens van haar vader, want hij is ernstig ziek en wil haar verzorgd achter laten. Morrow heeft haar oog laten vallen op een man die haar zowel intrigeert als beangstigt, maar is dit ook de keuze van haar vader?

Bekijk het boek op bol.com.

2. De zendelingsvrouw
Ik was van begin tot eind geboeid door dit verhaal. Het bijzondere is ook nog dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Natuurlijk is het wel wat geromantiseerd, maar je krijgt een goede indruk hoe de zware reis voor de pioniers moet zijn geweest. Het verhaal bevat ook veel humor waardoor het verhaal lekker luchtig is om te lezen. De hoofdpersonen zijn Pricilla en dokter Eli, die zich door God geroepen voelen om zendingswerk te verrichten in India. Helaas krijgt ze slecht nieuws van de zendingsorganisatie. Ze willen niet langer ongetrouwde mannen en vrouwen het veld insturen. Priscilla en dokter Eli besluiten daarom om met elkaar een huwelijk op papier aan te gaan. Het lijkt een klein offer, maar tijdens de zware reis blijkt haar beslissing meer gevolgen te hebben dan ze had durven vermoeden.

Bekijk het boek op bol.com.

3. Verdwaalde ster
Verdwaalde ster is geen standaard roman waarin het alleen om het probleem van de  hoofdpersoon draait. Het verhaal begint met de vondst van een baby en maakt dan een tijdsprong van 5 jaar. Het verhaal gaat weer verder en maakt ten slotte weer een tijdsprong van ongeveer 10 jaar. In het laatste deel wordt nog een tijdsprong van zo’n 5 jaar gemaakt. Het klinkt nu heel onlogisch en onduidelijk, maar de tijdsprongen zijn nodig om het verhaal goed uit te diepen. Het is dan ook een erg dik boek van 544 bladzijden. De hoofdpersoon in het verhaal is Abra, maar er worden ook hoofdstukken vanuit andere personages beschreven. Ik vond het een prachtig boek waar je in het begin wel even doorheen moet komen. Vanaf het moment dat Abra ouder is wordt het echt boeiend, maar de eerste hoofdstukken zijn nodig om de latere keuzes van Abra te begrijpen. Het is een boek dat je aan het denken zet en wat je de dagen erna ook nog niet los laat. Ik vond het niet echt een ‘ontspannend lekker lees boek’, want het verhaal bevat namelijk een hoop heftige, verdrietige en soms ook schokerende wendingen. Het is echt een boek voor lezers die toe zijn aan een verhaal met wat meer diepgang, maar dat na een onstuimige weg uiteindelijk wel goed afloopt. Echt een aanrader!

Bekijk het boek op bol.com.

Welk boek vond jij te goed om weg te leggen?2.836 thoughts on “3 romans die te goed zijn om weg te leggen”