Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

4 Personages die een eigen boek verdienen

4 Personages die een eigen boek verdienen

Ik vind het heerlijk om te lezen en lees vooral graag series. De verhaallijnen zijn vaak wat uitgebreider en minder afgeraffeld. Beverly Lewis heeft meerdere series geschreven, denk maar aan de Hickory Hollow-serie of De Roos. Het leuke aan zo’n serie is dat het verhaal verder gaat, maar vaak ook vanuit een andere hoofdpersoon wordt verteld. In boek 1 heeft een personage een bijrol en in boek 2 kan de bijrol opeens een hoofdrol zijn geworden.

Natuurlijk doen niet alle schrijvers dit, maar van sommige personages zou ik graag een eigen boek willen zien.

Sophie uit het boek ‘De lichtwachter‘.
De hoofdpersoon in dit verhaal is Emma. Ze heeft een schipbreuk overleefd en is gestrand in Presque Isle. Doordat ze een slaapplaats nodig heeft trouwt ze met de stille, maar knappe vuurtorenwachter. Zijn vrouw is net overleden en hij heeft een moeder nodig voor zijn zoontje. Het blijkt dat Patrick allerlei geheimen bij zich draagt en de vrouw Sophie is hier onderdeel van. Ik zal het niet verklappen, maar Sophie speelt een grote rol in het leven van Patrick. Aan het einde van het boek komt ze op het toneel en kom je er als lezer achter wat voor vrouw zij is. In het verhaal worden er weinig details gegeven en hierdoor blijf ik nieuwsgierig naar haar verhaal.

Elizabeth uit het boek ‘De violiste
Tijdens een fikse storm neemt de violiste Amelia Devries een verkeerde afslag en komt terecht bij Michael Hostetler en de Old Order-gemeenschap van Hickory Hollow waar hij deel van uitmaakt. Michael heeft een nichtje, die verliefd is geworden op een Engelscher. Hij zorgt niet goed voor haar en Elizabeth vraagt Michael om hulp. Uiteindelijk kan Amelia het meisje overhalen om mee naar huis te komen. Ik ben heel benieuwd hoe Elizabeth tot de beslissing is gekomen om haar veilige nest te verlaten en hoe het moet zijn om heen en weer geslingerd te worden tussen de Engelische en Amish wereld.

Avery uit het boek ‘Er was eens een prins
Susanne is een meisje die wil trouwens met de man van wie ze al twaalf jaar houdt. In plaats van het langverwachte aanzoek krijgt ze de bons. Dan ontmoet ze de kroonprins Nathaniel en wordt opnieuw verliefd. Haar zusje Avery maakt het allemaal mee en vergezelt Susanne als Nathaniel tot koning gekroond wordt. Ik ben heel benieuwd hoe het voor Avery moet zijn geweest en hoe zij dit allemaal heeft ervaren. Het is niet niks als een koning verliefd is op je burgerzus.

Bethany uit het boek ‘Samen over de blauwe bergen
Als een daad van dapper verzet zegt Tamsen Littlejohn op een dag vaarwel tegen haar leven met haar strenge stiefvader en het huwelijk dat hij voor haar gearrangeerd heeft. Omdat het onverantwoord is om alleen te reizen, vraagt ze de mysterieuze pionier Jesse Bird haar te begeleiden over de Blue Ridge Mountains. Als ze uiteindelijk aankomen ontmoet Tamsen het buurmeisje Bethany, die al jaren verliefd is op Jesse. Voor Bethany is het heel moelijk om hen zo samen te zien en om Tamsen alles te leren om een goede huisvrouw te worden. Uiteindelijk draait ze wel bij en helpt Tamsen waar nodig. Ik gun Bethany ook een eigen boek waarin ze uiteindelijk de liefde van haar leven zal vinden.

Welk personage verdient volgens jou een eigen boek?2 thoughts on “4 Personages die een eigen boek verdienen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *