Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

4x samen een dagje weg in de herfst

4x samen een dagje weg in de herfst

Over een paar dagen is het alweer herfstvakantie. Ik werk in het onderwijs, dus ben dan lekker vrij. Al heb ik nog wel een hoop werk voor mijn studie te doen. Mijn man is ook een paar dagen vrij, dus we willen zeker nog een dagje weggaan. We vinden het heel leuk om steden te bezoeken en om wat te winkelen, maar tijdens deze vakantie willen we ook wat andere dingen ondernemen.

De meeste websites beschrijven uitjes met kinderen, daarom ben ik op zoek gegaan naar activiteiten die leuk zijn om als stel te ondernemen. Wie weet heb jij er ook wat aan! Wat mij betreft hoeven uitjes ook echt niet te veel geld te kosten.

1. Avond in het buitenmuseum
Op 24 oktober organiseert het Zuiderzeemuseum weer de Avond in het buitenmuseum. Alle huizen van het buitenmuseum zijn geopend, er vinden demonstraties van verschillende ambachten plaats en bezoekers mogen mee op de schuit voor een sfeervol tochtje over de grachten. De avond wordt om 20.45 afgesloten met een knallende vuurwerkshow. Het buitenmuseum is van 18.00 tot 21.00 uur geopend. De toegangsprijs voor deze avond is € 5,- per persoon.

2. Markthal Rotterdam
Ik heb al veel positieve verhalen over de Markthal gelezen, maar ben er nog nooit geweest. Tijd om dit te veranderen! Naast je dagelijkse boodschappen, kun je in de Markthal ook al je niet alledaagse boodschappen doen. Met 96 unieke kramen en 20 winkel- en horecagelegenheden vind je hier het meest gevarieerde foodaanbod van Nederland.

3. Omniversum
Toen mijn man en ik nog niet getrouwd waren gingen we regelmatig een dagje met de trein weg. We hadden allebei een ovkaart, dus we konden gratis heel Nederland door. Regelmatig gingen we naar Scheveningen om lekker langs het strand te lopen. Het omniversum in Den Haag is hier dichtbij, maar we zijn er nog nooit samen naar toe geweest. Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een speciale techniek op een enorm projectiescherm geprojecteerd. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. Dit koepelscherm is zo groot als een half voetbalveld. De films die gedraaid worden zijn vooral informatieve- en natuurfilms.

4. Wandelen in het bos
We hebben ons voorgenomen om meer actief te bewegen, dus een goede boswandeling mag dan niet ontbreken. Op de website van wandelmagazine vond ik een leuk artikel met daarin de top 5 boswandelingen in Nederland. Het zijn wel lange wandelingen van gemiddeld 15 km, maar ik denk dat het zeker de moeite waard is!

Wat doe jij graag samen in de herfst?

 6 thoughts on “4x samen een dagje weg in de herfst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *