Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

5 boeken die van mij verfilmd mogen worden!

5 boeken die van mij verfilmd mogen worden!

Ik ben echt gek op lezen en kan me hiermee uren vermaken. Ik lees gerust achter elkaar een boek uit en wil altijd op de hoogte blijven van de nieuwe boeken die uit (gaan) komen. Wanneer ik een boek lees gaat mijn verbeelding altijd op de vrije loop en zie ik het verhaal als het ware voor me. Ik kan de personages uittekenen en zie de gebeurtenissen vlak voor me afspelen. Ik zit dan zo in een boek verdiept dat mijn man soms een paar keer mijn naam moet noemen voordat ik wil reageren. Heerlijk toch!

Maar soms zou ik willen dat er van een boek echt een film gemaakt wordt. Gewoon om me nog meer te kunnen laten meeslepen. Er zijn al een aantal boeken prachtig verfilmt, denk maar aan de romantische serie Loves comes softly of de films bij de Katie Lapp serie. Wist je trouwens dat in december het derde deel op dvd uitkomt, namelijk ‘Reckoning‘!

Deze 5 boeken verdienen echt een eigen film:

1. De violiste van Beverly Lewis: Ik heb enorm genoten van dit verhaal en toen ik toevallig de booktrailer op youtube tegen kwam dacht ik dat het een filmtrailer was. Ik was diep teleurgesteld toen dit niet zo bleek te zijn. Het lijkt mij heel interessant om een film te zien over een Amish – en Englisch hoofdpersoon. 

2. Strootjesbruid van Karen Witemeyer: Dit boek was mijn eerste kennismaking met deze schrijfster en het boek blijf ik na meerdere keren gelezen te hebben echt goed vinden. Het zit vol humor en is echt op een leuke manier romantisch! Het lijkt me heerlijk om naar zo’n film te kijken!

3. Er was eens een prins van Rachel Hauwks: Ik vond dit boek niet het beste verhaal wat ik ooit heb gelezen, maar het idee erachter is wel heel leuk. Ik denk dat dit boek wel een filmscript op zich is. Volgens mij zijn er zelfs wel eens films gemaakt over een prins die met een burgermeisje een relatie krijgt. Toch?

4. De zendelingsvrouw van Jody Hedlund: Ik ben gek op verhalen over de pioniers, dus dit boek mag niet in het lijstje ontbreken. Daarnaast heb ik regelmatig moeten lachen om de eigenwijze Princilla. Het lijkt me heel leuk om dit verhaal ook op het witte doek te kunnen bekijken. En daarnaast gebeuren er ook best een hoop spannende dingen, dus genoeg actiemomenten lijkt mij zo.

5. Terug naar de rode rivier van Laura Frantz: dit is zo’n heerlijk dik boek wat ik gerust nog een paar keer ga lezen. Er gebeurt zo ontzettend veel in het verhaal, maar toch zijn de verhaallijnen en gebeurtenissen zo mooi uitgewerkt! Het verhaal draait om de liefde tussen een kolonist en een indiaan, echt heel interessant en erg romantisch!

Welk boek zou jij graag op het witte doek willen zien?4 thoughts on “5 boeken die van mij verfilmd mogen worden!”

 • Wat leuk zeg, van mij mag ‘’Hoofd in de wolken’’ wel verfilmd worden, maar nummer 2,4 en 5 ook (rest heb ik (nog) niet gelezen).
  Op dit moment lees ik ‘’Postorderbruid’’ van Beth White, even een ander soort boek, duidelijk geschreven tegen een politieke en historische achtergrond, maar tot nu toe erg avontuurlijk (en romantisch).
  Trouwens ken je de serie ‘’When calls the heart’’?
  Deze is verfilmd n.a.v. een boekenserie van Janette Oke. Vorig jaar heb ik via you tube seizoen 1 gekeken.
  Wel in het Engels, maar goed te volgen. Ik hoop zo dat ze deze serie ook in Nederland gaan uitbrengen!
  Als ik jou reviews zo lees denk ik dat je net als mij ontzettend van deze serie zal genieten.
  (Beter nog dan Love comes softly vond ik zelf)

  Groetjes Amanda

  ps. Ben je al weer terug van je reis uit Australië en zo ja hoe was het????

 • Ik heb ook al heel vaak gedacht dat ik graag boeken verfilmd wilde zien. Sommige boeken zijn al verfilmd en werkelijk prachtig – vooral ‘The last sin eater’ vond ik erg mooi. Maar ik zou toch lieven zien dat boeken en films gescheiden werden gehouden. Een film volgt nooit het volledige verhaal en dat vind ik er jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *