Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

5 christelijke boeken die prachtig verfilmd zijn

5 christelijke boeken die prachtig verfilmd zijn

Vorige week schreef ik een blog over 5 boeken die van mij verfilmd mogen worden. Ik vind het namelijk erg leuk om een gelezen boek op het witte doek te zien. Eindelijk komt mijn verbeelding dan tot leven, meestal zien de personages en locaties er heel anders uit dan in mijn gedachten! Ik lees wel altijd eerst het boek voordat ik de film kijk, anders ben ik toch bang dat ik bepaalde informatie mis. Een boek is vaak toch wat meer uitgediept dan een film.

De afgelopen jaren worden er steeds meer boeken van christelijke schrijvers verfilmd. Jammer genoeg komen ze niet allemaal met Nederlandse ondertiteling op dvd uit. Toch kan je vaak (zeker wanneer je het boek hebt gelezen) heel aardig de strekking volgen. Een heel aantal films kun je via youtube bekijken. Ik zet een aantal van mijn favorieten op een rij.

1. The last sin eater – Francine Rivers
In de negentiende eeuw kwamen er zondeneters voor in Engeland, Schotland en Amerika. De zondeneter – zo geloofde men – kon alle zonden op zich nemen van iemand die net overleden was, zodat de overledene in het hiernamaals geen schuld meer had. In ruil voor zijn diensten kreeg de zondeneter voedsel of geld. Hij leefde verstoten uit de gemeenschap, want het was levensgevaarlijk om contact te hebben met een man die zoveel zonden met zich meedroeg. De tienjarige Cadi ziet de zondeneter voor het eerst op de dag van haar grootmoeders begrafenis. Ze wil hem wanhopig graag ontmoeten, want ze heeft zijn hulp hard nodig. Het is immers haar schuld dat haar zusje is overleden. Misschien kan de zondeneter haar nu al van haar last bevrijden – en misschien zal haar moeder dan weer van haar houden. In het diepste geheim gaat Cadi op zoek naar de zondeneter. Daarbij wordt ze geholpen door Fagan, een robuuste veertienjarige jongen. Langzaam maar zeker komen Cadi en Fagan erachter dat zich in de vallei waar ze wonen een vreselijke geschiedenis heeft afgespeeld. En de zondeneter blijkt geen antwoord te hebben op hun vragen. Maar als híj Cadi geen vergeving kan schenken, wie dan wel?

Bekijk ‘The last sin eater’ op Youtube. 

2. Love Comes Softly – Janette Oke
Marty Claridge trekt met haar man Aaron naar het Westen om daar te gaan wonen, maar hij overlijdt door een ongeluk als zij zwanger is. Weduwnaar Clark Davis biedt aan haar te helpen tijdens de winter. In het voorjaar wil ze terugkeren naar het oosten, maar ze besluit te blijven en met Clark te trouwen om te zorgen voor zijn dochter Missy. Ze leven echter nog in gescheiden huizen en het botert niet zo tussen Marty en Missie. Maar als de tijd verstrijkt leren ze elkaar beter kennen en bloeit de liefde op.

Bekijk ‘Love Comes Softly’ op Youtube. 
Er zijn meerdere boeken van Janette Oke uit deze serie verfilmd. Klik hier om er meer over te lezen.

3. Oktober baby –  Theresa Preston
De knappe eerstejaarsstudente Hannah lijdt aan astma en epilepsie en heeft altijd het gevoel gehad dat ze geen recht heeft om te bestaan. Tijdens haar zoektocht naar een verklaring komt ze erachter dat ze geadopteerd is. Maar dat is niet het meest pijnlijke: ze is het resultaat van een mislukte abortus. Verward en boos zoekt Hannah steun bij haar vriend Jason. Samen met hem en zijn vrienden onderneemt ze een road trip en gaat op zoek naar haar
biologische moeder.

Bekijk ‘Oktober baby’ op Youtube.

4. Verstoten – Beverly Lewis
Katie Lapp, een jonge Amish vrouw, doet haar best zich te houden aan de strenge regels en tradities van gemeenschap, maar dat valt zwaar. Altijd verlangt ze naar naar wat verboden is: muziek, mooie kleding, de wind in haar loshangende haren…Als Katie een prachtige satijnen babyjurkje vindt bij haar moeder op zolder, komen er meteen allemaal vragen bij haar op.Van wie is het jurkje? En waarom zou haar moeder, als Amish vrouw, zo’n jurkje op zolder verstoppen? Op de avond voor haar bruiloft valt alles op zijn plaats: ze ontdekt dat ze is geadopteerd. Katie gaat op zoek naar haar identiteit in de wereld waar ze al zo lang naar verlangde, maar betaalt daarvoor een hoge prijs: ze wordt in de ban gedaan…

Bekijk ‘Verstoten’ op Youtube.

5. Voor altijd de jouwe – Kim Carpenter
Het leven zoals Kim en Krickitt Carpenter het kenden, viel in duizend stukjes uiteen op 24 november 1993. Twee maanden na hun huwelijk kregen ze een afschuwelijk auto-ongeluk waarbij Krickitt ernstig hoofdletsel opliep en weken in coma kwam te liggen.
Als Krickitt weken later uit haar coma ontwaakt, heeft ze geen idee meer wie haar man is. Voor Kim lijkt het alsof de vrouw met wie hij is getrouwd, is omgekomen bij het ongeval. Hij besluit te vechten voor haar liefde.

Bekijk ‘Voor altijd de jouwe’ op Youtube.

Heb jij al een van bovenstaande films gezien? Welke boekverfilming ken je nog meer?

Volg je me al op Facebook13 thoughts on “5 christelijke boeken die prachtig verfilmd zijn”

 • Kijk, aan deze tips heb ik echt wat! Leuk dat je dit op een rijtje zet! Dat eerst boek ken ik maar vond ik niet geweldig. Jij wel? Oktober Baby heb ik gezien in de bios (Eva ladies night). Erg mooi! Ben benieuwd naar de rest! Hoop ze snel te gaan kijken. Thanx!

 • Ik heb ze alle vijf gezien.

  Weet je welke ook erg mooi is? Jimmy! Als je hem niet gezien hebt kom je hem maar even ophalen!!! Dan leen je hem van mij ;)
  de film is zo ontroerend en het loopt mooier af als in het boek. Deze film is gebaseerd op de bestseller van Robert Whitlow.

 • Leuk! Ik ken allen de Last Sin Eater. Ik ben niet zo van vrouwenboeken ;-) (we hebben hier een hele lading Rivers enzo :P ), maar dat is een goed verhaal en film.
  Mijn favoriete christelijke verfilmingen zijn zonder twijfel Narnia! Andere leuke is Het Bezoek van Adrian Plass. Lord of the Rings en The Hobbit zijn als Tolkien niet bedoeld als christelijk, maar zijn geloof klinkt er wel in door en vind ik echt supergave films.

  • Oehh ja de boeken van Rivers zijn wel tof! Narnia is ook heeeel goed! De films van Lord of the Rings en The Hobbit heb ik nog nooit gezien, maar wel hele positieve verhalen over gehoord! Misschien toch maar eens doen dan.

 • Hoi!

  Grappig dat ik jouw blog nu tegen kom. Ik heb toevallig Loves comes softly laatst gezien en nu kijk ik naar de serie Anne of the Green Gables. Ik ben zelf moslima, maar ik vind deze films wel fijner, omdat er weinig bloot en intieme scenes in voorkomen.

 • ‘October Baby’ vond ik prachtig! Die film heb ik een keer bij een vriendin gekeken. En ‘The last sin eater’ vond ik ook erg mooi, al vond ik het boek beter – minder griezelig. Ik heb mij ook voorgenomen in het vervolg eerst de boeken te lezen alvorens ik de film bekijk.

  • Het boek heb ik nooit gelezen, maar ik kan mij voorstellen dat het boek minder griezelig is. Dat vond ik ook wel aan de film! Door eerst het boek te lezen begrijp je denk ik ook wel beter bepaalde gebeurtenissen in de film. Dat kijkt nog fijner vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *