Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

5 dingen die je alleen in Australië kunt doen

5 dingen die je alleen in Australië kunt doen

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn man een roadtrip door Australie gemaakt. We zijn echt verliefd geworden op het land en zouden heel graag nog een keer terug willen. In 5 weken tijd zie je eigenlijk maar een heel klein gedeelte van het land. Wij hebben voornamelijk de zuid- en oostkust beleefd, maar het westen schijnt ook prachtig te zijn.

Australie is een land van uitersten en voor iedereen is er wel wat te beleven. Je hebt witte stranden, maar ook bergen en tropisch regenwoud. In het zuiden heb je verschillende seizoenen, terwijl het in het noorden altijd ‘warm’ is. Australie is met geen enkel ander land te vergelijken en er zijn een hoop dingen die je alleen daar kunt doen.

1. De Great Ocean Road rijden. 
Dit is echt de mooiste route van Australië. Wij reden de route in twee dagen en stopten langs de meest fantastische plaatsen. De uitzichten waren echt adembenemend.

5 dingen die je alleen in Australië kunt doen

2. Een sjaal nodig hebben in juli
De seizoenen zijn in Australië net andersom dan in Nederland. We verlieten Nederland met zomerse temperaturen en kwamen uiteindelijk aan in Australië met winterse temperaturen. In het zuiden was het rond de 8 graden, dus een dikke winterjas en sjaal was niet overbodig. De eerste foto die we naar huis appten was een selfie van ons tweeën met glühwein in ons handen op een wintermarkt in Melbourne. Geweldig toch om dit in juli mee te maken!

5 dingen die je alleen in Australië kunt doen

3. Kletsen met kangoeroes
Dit was zo’n mooi moment. We zaten in een prachtig huisje met uitzicht op de oceaan. Tussen ons huisje en de oceaan zat een grasveld waar een familie kangoeroes woonden. Deze beestjes waren ontzettend nieuwsgierig en kwamen elke keer even kijken. ’s Morgens vonden we zelfs keutels op onze terrastafel!

5 dingen die je alleen in Australië kunt doen

4. Een selfie maken met een koala
Er zijn nog een aantal plekken in Australie waar je een koala mag knuffelen. Het is ook echt een knuffelbeer om te zien, maar ik vind dit toch wel erg zielig. Het blijven ‘wilde’ dieren, dus ik heb er niet aan mee gedaan. Een selfie met een koala is natuurlijk ook erg leuk!

5. Snorkelen in het Great Barrier Reef
Dit was zo ontzettend gaaf om te doen! Ik had nog nooit eerder gesnorkeld, maar volgens kenners schijnt dit echt één van de beste snorkelplekken te wereld zijn. Kan het in de toekomst alleen nog maar tegenvallen dus haha.

Great barrier reef2

Alle reisverslagen over Australië zien? Klik dan hier.104 thoughts on “5 dingen die je alleen in Australië kunt doen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *