Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

5 plekken die ik ‘vergeet’ schoon te maken

5 plekken die ik ‘vergeet’ schoon te maken

Zo’n beetje twee keer per jaar (voorjaarsvakantie en herfstvakantie) houd ik een grote schoonmaak. De rest van het jaar doe ik eigenlijk alleen de belangrijke basisdingen. Meestal zie ik er wel een beetje tegenop, maar als ik er eenmaal aan begin ben ik niet meer te stoppen en kan ik echt genieten van een fris huis. Toch zijn er altijd plekjes of dingen die ik vergeet om schoon te maken. Ik ben benieuwd hoe dit bij jullie is.

De onderkant van de prullenbakdeksel
Ik ben heel blij met onze prullenbak. Het is een hele grote en er zit zo’n deksel op die je met je voeten kan bedienen. Elke week haal ik een doekje door de keuken en dus ook over de prullenbak, maar ik vergeet eigenlijk heel vaak de binnenkant schoon te maken. Tot het moment inderdaad dat het een beetje begint te stinken en ik onder de deksel kijk… Oeps, daar zitten nog weleens verborgen etensresten. Een doekje er langs en het is weer schoon!

Kussens en dekbedden
Ons bed verschoon ik om de week, maar het is al een tijdje geleden dat ik de kussens en het dekbed heb gewassen. Hoe doen mensen dit zonder droger of zou het alleen in de zomer kunnen? Wij hebben een donzen dekbed en ik ben altijd bang dat het niet op tijd droog wordt, als het nog nat is gaat het snel stinken. Nu doe ik het als we een weekendje weggaan of net voor de vakantie. Binnenkort hebben we een droger, dus misschien kan het daar ook wel in…

Gordijnen
We wonen nu bijna twee jaar in ons nieuwe huis en ik heb de gordijnen nog nooit gewassen. Geen idee eigenlijk hoe vaak normaal is. Er wordt in ons huis niet gerookt, dus ik denk dat het wel prima is zo. Het lijkt me best een gedoe om ze eraf te halen, naar de stomerij te brengen en weer op te hangen.. zucht..

Luchtroosters
Wij hebben een nieuwbouwhuis, dus ons hele huis hangt vol met luchtroosters. Volgens mij moet je ze twee keer per jaar schoonmaken, maar het is enorm lastig om ze eraf en erop te klikken. Het is er dus nog niet echt van gekomen. Het rooster van de afzuigkap is daarentegen wel heel makkelijk af te halen en gaat regelmatig in de afwasmachine.

Bovenkant van kozijnen en deuren
Met de wekelijkse schoonmaak doe ik dit soort klusjes echt nooit, maar je zult je verbazen hoeveel stof erop ligt! Het enige excuus dat ik hiervoor heb is dat je het toch niet ziet. :-) Twee keer per jaar vind ik vaak genoeg hoor.

Dit waren mijn bekentenissen als ‘goede huisvrouw’. Ik ben heel benieuwd of dit voor jou ook geldt? Zeg ja, alsjeblieft! :-)

5 plekken die ik 'vergeet' schoon te maken3 thoughts on “5 plekken die ik ‘vergeet’ schoon te maken”

 • De meeste dingen herken ik wel. Wij slapen nu alleen onder wollen dekens dus die mogen niet in de wasmachine. Ik stofzuig ze regelmatig even af, en heb ook een speciaal middeltje erbij gekregen om ze schoon te kunnen maken. Verder regelmatig een poos buiten, heerlijk! Daar frissen dekens en dekbedden ook altijd erg van op vind ik.
  Gordijnen gaan hier gewoon in de wasmachine. Wij hebben een hond dus de inbetween’s (soort dikke vitrage) van beneden gaan hier zo’n twee keer per in de wasmachine en dan is het ook echt nodig omdat ze gebroken wit/creme zijn. Andere gordijnen 1x per jaar, maar wij hebben enkel glas op de slaapkamers dus dan vind ik dat wel zo fris omdat er altijd veel condens op de ramen zit.
  Wat ik ook nog weleens vergeet zijn spinnenwebben. Overdag zie je die niet maar met de lampen aan ’s avonds wel. Oeps ;-)
  Groetjes Marike

 • Wat hier niet vaak gebeurd is schoonmaken onder het pedaal van het orgel, krijg hem zelf niet goed los. De boekenkast boven bijv, dat is dan ook nog eens n dumpplek voor prulletjes, en de muren/voegen in de badkamer. Ow en de matrassen en onder ons bed, ook zo’n dingetje..
  Blij om te lezen dat ik niet de enige ben met ‘huishoud-zonden’ ;) ik weet soms ook echt niet hoe het moet of wat normaal is.

  Mijn dekbed doe ik om het jaar naar de stomerij, durf en kan ze niet zelf wassen. (Heb n dikke en een dunne, lucht ze soms wel tussendoor, maar dat zou vaker moeten)
  Mijn gordijnen heb ik in n nesteldrang bui gewassen, na 4 jaar, maar zaL het niet snel weer doen. Ze zijn gekrompen.. en bij een vouwgordijn is dat echt zonde!
  De filters vd afzuigkap doe ik dus weer niet in de vaatwasser, maar met gekookt water en afwaspoeder weken. Schijnen ze beter schoon door te worden.
  Afgelopen vakantie dus echt vakantie gehouden?

 • Wat grappig! Op de dag dat jij dit artikel plaatste (gisteren) heb ik juist een groot deel van mijn huis onder handen genomen. Met zonnig weer heb ik daar op een of andere manier altijd veel meer zin in. Lekker de ramen gezeemd, overal gedweild, de bovenkant van m’n kasten afgenomen (ook zoiets wat ik vaak vergeet) en (jaha!) m’n prullenbak van de binnenkant schoongemaakt. Na zo’n dag kan ik er altijd zo van genieten dat alles weer schoon is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *