Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

5x de lekkerste appel recepten

5x de lekkerste appel recepten

We zitten midden in het oogstseizoen en de appels zijn nu heel goedkoop verkrijgbaar. Helaas heb ik de landelijke appelplukdag gemist, maar je kunt ze ook heel goedkoop op de markt kopen. Appels zijn hartstikke lekker om uit de hand te eten, maar ik verwerk ze ook graag in recepten. Ik heb op onder andere Pinterest gespeurd naar de lekkerste appel recepten.

1.  Appelmoes
Wanneer je veel appels hebt, dan is het heerlijk om er appelmoes van te maken. Het is een makkelijk en snel werkje en je kunt het maanden goed houden. Wel moet je er dan voor zorgen dat de potten goed schoon zijn. Ik vind appelmoes heerlijk bij een warme maaltijd.

2. Cake
Ik gebruik al jarenlang hetzelfde recept voor cake en muffins. Met dit basisrecept kun je eindeloos varrieren. Door kaneel- of speculaaskruiden en appel toe te voegen krijg je een echte herfstcake!

3. Roosjes van appel
Op Pinterest kwam ik een heel grappig recept voor appelroosjes tegen. Op de website worden aan de hand van foto’s de stappen duidelijk uitgelegd. Dit lijkt mij heel leuk om een keer uit te proberen!

4. Boterkoek met appel 
Ik heb een fase gehad dat ik bijna elke week boterkoek bakte. Nooit heb ik er aan gedacht om hier appel in te stoppen. Op de website van Laura’s bakery kwam ik het recept voor boterkoek met appel tegen. Lekker voor de afwisseling.

5. Appelchips
Op diverse blogs kom je tegenwoordig chipsrecepten tegen. Chips van bijvoorbeeld zoete aardappel of pastinaak. Het schijnt dat je ook chips van appel kunt maken. Mmw Zsazsa vertelt je op haar blog hoe je de appelchips moet maken.

Welk recept gebruik jij om appels in te verwerken?3 thoughts on “5x de lekkerste appel recepten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *