Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Appelmoes maken in drie stappen

Appelmoes maken in drie stappen

Al van jongs af aan ben ik gek op appelmoes. Wij hadden altijd een hele grote pot in de koelkast staan en meestal wel een stuk of drie potten in de voorraadkast. Bij de maaltijden deed ik een grote klodder op mijn bord en aangezien ik een moeilijke eter was kon ik de smaak hiermee goed verhullen. In appelmoes zit veel suiker, dus daarom eet ik het nog maar heel weinig en als ik het eet, dan het liefst zelfgemaakte. Appelmoes maken doe ik vooral in de herfst, want dan is het appelseizoen en zijn de appels goedkoop. Het is ontzettend makkelijk om te doen en je hebt er bijna geen omkijken naar. Door onderstaande drie stappen te volgen kun je ook zelf heel eenvoudig appelmoes maken.


Stap 1: appels kopen
In de herfst kun je goedkoop appels kopen. Ik heb ze op de markt gekocht en voor 1,5 kilo €1,50 betaald. Misschien ken je wel iemand met een appelboom, dan is het natuurlijk nog goedkoper! De beste appels haal je er natuurlijk uit om uit de losse hand te eten. De slechte appels met plekjes gebruik je voor het appelmoes maken.

Stap 2: Schil de appels
Door de appels te schillen is het niet nodig om de appels ook nog te wassen. Snijd daarna de appels in grove stukjes. Dit hoeft niet heel netjes of precies. Gooi ze in een kookpan met een heel klein beetje water en zet het vuur aan. Doe dit niet te hard, anders brandt het aan.

Appelmoes maken in 3 stappenStap 3: roeren en wachten
Binnen een half uur zie je al een groot verschil. De appelpartjes worden al zachter en misschien kun je ze al wel wat ‘aanstampen’. Roer elke 5 minuten goed door en bepaal zelf wanneer de appelmoes klaar is. Als je van kleine stukjes in de appelmoes houdt dan kan je de pan eerder van het vuur halen. Wil je echt een gladde puree, dan moet je nog iets langer wachten of de moes met een staafmixer pureren. Bij mij is de appelmoes meestal binnen drie kwartier goed.

Appelmoes maken in drie stappenAppelmoes maken in drie stappenAppelmoes maken in drie stappen

Appelmoes maken is dus ontzettend makkelijk en kan eigenlijk niet mislukken! Heb je hele zure appels gebruikt dan kun je er nog wat honing of suiker aan toevoegen. Een theelepel kaneel is ook heerlijk! Appelmoes zonder suiker kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren. Heb je er wel suiker ingedaan, dan kan je de appelmoes in glazen potten wecken.

Maak jij weleens zelf appelmoes?82 thoughts on “Appelmoes maken in drie stappen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *