Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Bezoek aan de Wicklow Mountains in Ierland

Bezoek aan de Wicklow Mountains in Ierland

Dag twee in Ierland, vandaag gaan we het ruige Ierland ontdekken! De dag daarvoor waren we nog in Dublin. ’s Morgens vroeg zijn we met de bus terug naar het vliegveld gegaan om daar onze huurauto op te halen. Die viel in eerste instantie wel een beetje tegen. Achteraf hadden we beter een upgrade kunnen doen, want we hebben heel wat uurtjes in deze auto ‘moeten’ spenderen en zonder cruise control was het best intensief rijden. Vandaag staat de Wicklow Mountains op het programma.

Wicklow Mountains
Binnen een uur vanaf Dublin ben je al in dit prachtige park. Het was mooi weer, dus we besloten om een lange wandeling te maken. In het begin is het nog vrij druk met mensen, maar al snel konden we ‘samen’ van het landschap genieten.

Vooral de oude ruïne en de begraafplaats maakten veel indruk. Zeker toen het ook nog wat begon te motregenen. We hebben hierdoor prachtige foto’s kunnen maken. Gelukkig werd het daarna wel weer droog.

Wicklow Mountains

Wicklow Mountains

Tips Wicklow Mountains in Ireland

Na een paar uur wandelen zijn we terug naar de auto gegaan. Met een omweg zijn we uiteindelijk in Avoca uitgekomen. We hadden een overnachting geboekt in b&b The Old Coach House. We kregen een prachtige kamer en de gastvrouw en -heer waren ontzettend aardig!

och-avoca-bedroom-b

De volgende ochtend stonden er heerlijke broodjes klaar en konden we van een menukaart iets lekkers kiezen. Het voelde heel knus en gezellig aan. De avond daarvoor hebben we op aanraden van onze hosts gegeten bij Bates. Achteraf iets te sjiek voor ons, maar prima gegeten. De volgende dag moesten we weer vroeg uit de veren, want we waren van plan om naar Blarney te gaan. We hadden ontzettend pech met het weer. Heel de dag heeft het geregend. In Kilkenny hebben we nog een uur gespendeerd, maar door de regen viel het wel wat tegen.

Uiteindelijk hadden we niet zoveel zin meer om naar het kasteel te gaan en zijn we rechtsstreeks naar onze b&b gereden. We logeerden in het Westwood Country House. Een prima accommodatie, er verbleef nog een ander Nederlands gezin dus dat was wel gezellig. De avond hebben we gespendeerd in een gezellige pub. Hier hebben we ook lekker gegeten, we kwamen er al snel achter dat de meeste ‘pubgerechten’ hetzelfde zijn; hamburger, curry of fish and chips. De curry smaakte overigens heerlijk!

De volgende ochtend hebben we samen met het Nederlandse gezin ontbeten, bijzondere ervaring om zo met onbekenden te eten maar wel leuk om te doen. Vandaag hadden we een iets minder drukke dag, we zouden de alternatieve Ring of Kerry gaan rijden. Hier vertel ik de volgende keer graag meer over!2 thoughts on “Bezoek aan de Wicklow Mountains in Ierland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *