Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Christelijke e-books lenen bij de bibliotheek

Christelijke e-books lenen bij de bibliotheek

De afgelopen weken heb ik ontzettend veel boeken gelezen. Hoe dat komt? Ik lees tegenwoordig boeken op de ipad via de app ‘Bibliotheek’. Je kunt tegenwoordig gratis e-books lenen als je lid bent van de bibliotheek. Toevallig kwam ik erachter toen ik via de website mijn boeken wilde verlengen.

Hoe werkt het?
Je kunt alleen e-books lenen als je lid bent van een bibliotheek. Je hebt namelijk een lidmaatschapnummer nodig bij het aanmaken van een webaccount. Wel kan je van te voren al zien welke e-books je allemaal kunt lenen. Wanneer je een account hebt aangemaakt kan je met een paar klikken maximaal 10 e-books lenen. Je kunt kiezen uit meer dan 10.000 e-books! Je kunt kiezen of je het e-book wilt lezen op de computer, e-reader of tablet. Het is wel nodig om de app ‘Bibliotheek’ te downloaden. Dit is gratis.

De voordelen
Ik was blij verrast door de mogelijkheid om gratis e-books te lenen. Ik dacht altijd dat ik het niet fijn vond om een e-book te lezen, maar ik vind het goed te doen. De app is ook een fijne manier om het eens uit te proberen. Ik download de e-books op mijn tablet en telefoon, zodat ik mijn ‘boeken’ overal mee naar toe kan nemen.

Wanneer ik een papieren boek wil lenen bij de bibliotheek moet ik het vaak reserveren, omdat de doelgroep voor christelijke romans in Veenendaal erg groot is. E-books zijn echter nooit uitgeleend, dus je hoeft niet te reserveren. Daarnaast mag je ze gratis lenen, terwijl ik voor het lenen van een papieren boek €0,10 betaal. Het allergrootste voordeel is wel dat je niet meer naar de bibliotheek hoeft om boeken te lenen. Er is een groot aanbod en voorlopig kan ik hier wel mee vooruit. Ook in het buitenland kan je middels de app boeken bij de bibliotheek lenen. Ontzettend handig toch!

De nadelen
De app biedt een hoop mogelijkheden. Het enige nadeel is dat een e-book drie weken op je boekenplank in de app blijft staan. Mocht je het e-book eerder uit hebben, dan kan je het niet verwijderen. Wanneer je dus gelijk 10 e-books leent en je ze allemaal binnen twee weken uitleest, moet je dus nog een week wachten om weer nieuwe e-books te mogen lenen. Al is het in de praktijk natuurlijk best knap om in drie weken tijd 10 boeken te lezen.

Christelijke ebooks
Tot mijn verbazing zijn er ook een hoop christelijke e-books te leen. In de app kan je zoeken op titel, maar ook op auteur. Hieronder staat een lijst met christelijke auteurs waarvan een aantal e-books in de app staan. Dit zijn voor mij bekende auteurs.

Deeanne Gist
Suzanne Woods Fisher
Wanda E. Brunstetter
Lynn Austin
Frantz, Laura
Hedlund, Jody
Kingsbury, Karen
Lewis, Beverly
Rivers, Francine
Kim Vogel Sawyer
Tessa Afshar
Julie Klassen
Goyer, Tricia

Er zijn ook e-books te vinden van andere christelijke auteurs. Zelf heb ik nog nooit boeken van deze schrijvers gelezen, dus ik weet niet of de boeken aan te raden zijn.

Smalley, Gary
Voorhoeve, Anne
Verweerd, Joke
Musser, Elizabeth
Oke, Janette
Alcorn, Randy
Bunn, Davis
Chaikin, Linda
Blackstock, Terri
Dowswell, Paul
Dekker, Ted
Florijn, Els
Dorsten, Johan van
Grandia, Marianne
Hatcher, Robin Lee
IJmker, Janne
Joubert, Irma
Hunter, Denise
Leguijt, Guurtje
Lewis, C.S.
Martin, Charles
Lee, Tosca
Singer, Randy

Genoeg keuze dus. Als je al deze boeken wilt lezen, dan ben je echt nog wel wat maanden zoet denk ik! Voor mij was het ook wel een extra reden om weer een nieuw jaar lid te worden van de bibliotheek. Het aanbod wordt ook nog steeds groter! Neem zeker eens een kijkje in de catalogus van de e-books om te zien of er iets voor jou bij zit.

Wist jij al dat je gratis christelijke e-books bij de bibliotheek kunt lenen?

 3 thoughts on “Christelijke e-books lenen bij de bibliotheek”

  • Kijk, dat is leuk om te horen! Ik werk zelf bij de bibliotheek, op de Veluwe. Mensen lijken toch vaak een beetje huiverig voor ebooks, of ze weten inderdaad niet dat je ze ook via de bibliotheek kunt lenen. Ik moet bekennen dat ik zelf ook niet zo thuis ben in het aanbod, zo wist ik bijvoorbeeld niet dat je ook zoveel christelijke boeken kon lenen! Gaaf! Als ik een keer een ereader/tablet heb ga ik die zeker ook lezen.

    • Leuk dat je in een bibliotheek werkt! Ik vond ebooks eerst ook helemaal niks, niks gaat boven een echt boek! Toch is het in de trein of als je ergens zit te wachten wel ideaal. Scheelt een hoop sjouwen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *