Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

de Great Ocean Road in Australië

de Great Ocean Road in Australië

Vandaag vertel ik je meer over één van de prachtigste routes van de wereld, namelijk de Great Ocean Road in Australië. Na een vlucht van ongeveer 12 uur vanuit Singapore zijn we in Melbourne aangekomen. De volgende dag konden we onze huurauto ophalen en begon dan echt onze roadtrip!

Melbourne – Apollo Bay
De eerste kilometers vanuit Melboune zijn snelweg, maar na een tijdje gereden te hebben konden we de afslag nemen richting de Great Ocean Road. Ontzettend bijzonder om dan ineens  de oceaan in het echt te zien en om er via slingerweggetjes langs te rijden! Onze eerste stop was de golfclub in het plaatsje Anglesea wat bekend staat om de vele kangoeroes die daar rondlopen. Vanaf de parkeerplaats waren ze al te spotten en dit was onze eerste kennismaking met het bekendste dier uit Australie! We waren ontzettend enthousiast en hebben tientallen foto’s gemaakt. Wel grappig als je bedenkt dat we na vijf weken Australie er misschien wel honderd hebben gezien.

We vervolgden onze route naar de Erskine Falls (bekende waterval), stopten bij Teddy’s Lookout en kwamen tegen het eind van de middag aan op ons overnachtingsadres in Apollo Bay. We zaten daar in het winterseizoen, dus er was niet zoveel te doen. Veel restaurants waren ook dicht, dus we hebben in een plaatselijke pub een patatje met hamburger gegeten.

Erskine Falls Australia
Apollo Bay – Port Fairy
De volgende dag vertrokken we vroeg om naar de meeste bijzondere plekken langs de kust te gaan. Onze eerste stop was Cape Otway Lightstation. Daar hebben we de oudste vuurtoren van Australie bekeken en hebben we onze eerste koala’s gespot! Daarna zijn we doorgereden naar Gibson Steps, The Twelve Apostles, London Arch, The Arch en the Grotto. De uitzichten zijn echt schitterend! Het wordt ook alleen maar mooier en mooier. In de middag begon het wat te regenen en dit zorgde voor een hele ruige lucht. Dit maakte het eigenlijk nog indrukwekkender!

In Port Fairy hadden we een Airbnb overnachting geboekt in een heel schattig huisje langs de haven. Dankzij een tip van onze host hebben we de lekkerste pizza ooit gegeten!

Cape Otway LightstationCape Otway Lightstation2The Twelve ApostlesLondon ArchThe ArchWanneer je er staat is het nog zoveel mooier en indrukwekkender dan de foto’s kunnen weergeven, maar zo krijg je toch een aardig idee van de prachtige natuur aan de zuidkust van Australië. Volgende keer vertel ik jullie graag over het prachtige Kangaroo Island met inderdaad heel veel kangoeroes!

Volg je me al op Facebook6 thoughts on “de Great Ocean Road in Australië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *