Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Flinder Ranges in Australie

Flinder Ranges in Australie

De komende tijd neem ik jullie mee naar Australië. De afgelopen zomer was ik daar 5 weken samen met mijn man. We hebben daar heel veel rondgereden en prachtige dingen gezien. Al eerder schreef ik over de Great Ocean Road en Kangaroo Island. Vandaag vertel ik over de Flinder Ranges, ook wel ‘toegang tot de Outback’ genoemd.

Flinder Ranges
We moesten zo’n 7 uur rijden voordat we op onze bestemming in de Flinder Ranges waren. Langzaam zagen we landschap steeds ruiger en roder worden. We kwamen ook steeds minder auto’s tegen en uiteindelijk reden we kilometers lang zonder iemand tegen te komen. Er was maar een weg met een baan heen en een baan terug waar je aardig hard overheen kon rijden. Soms zagen we opeens een groepje kangoeroes of de bijzondere emo’s en dan stopten we gewoon op de weg om te fotograferen.

Avontuur
Na een lange rit kwamen we uiteindelijk aan in Rawnsley park waar we voor twee nachten een huisje hadden geboekt. Het laatste half uur was nog best spannend, want we hadden niet heel veel benzine meer en het werd binnen 10 minuten super donker. Ook hadden we niet echt een adres van het park. Het enige dat op onze boekingsformulier stond was ‘Wilpena road’ via (de plaats) Hawker. Er zijn dus geen huisnummers en toen ik op de kaart zag dat Wilpena road heeeel veel kilometers lang was raakten we lichtelijk in paniek. Nadar we een paar keer een noodstop moesten maken voor overspringende kangoeroes zagen we gelukkig een naambordje van het park. Wat waren we blij dat we er waren!


Flinder Ranges1Emoe Flinder RangesSaai?
We hebben ons vooral vermaakt met rijden en wandelen, er is verder namelijk niets te doen! Het is zo uitgestrekt en er wonen zo weinig mensen dat er geen entertainment, restaurants of winkels zijn. We kwamen wel een grocery store tegen, maar daar hadden ze alleen basic food, denk aan blikvoer, noodles, houdbare melk en water. We hadden gelukkig nog een rol rijstwafels en een pot pasta, dus daar konden we het goed mee redden. :-) Daarentegen zijn de mensen ontzettend vriendelijk en gastvrij. Ze maken allemaal een praatje en willen alles over je weten. Heel leuk! En het landschap is zo ontzettend mooi en uitgestrekt, echt prachtig! Zeker als je in de verte groepjes kangoeroes ziet zitten. Wanneer je met de auto stopt doen ze allemaal tegelijkertijd hun kop omhoog, zo grappig! Het allermooiste vond ik misschien wel de sterrenhemel, de sterren waren zo groot en helder. Heel anders dan bij ons in Europa. Je ziet ze niet alleen boven je hoofd, maar ook recht voor je, alsof je ze kunt aanraken, echt ademloos!

Auto Flinder RangesWeg Flinder RangesRuine Flinder Ranges
En verder?
Australië is zo ontzettend veelzijdig en we hebben dan ook lang niet alles gezien. Mochten we ooit teruggaan dan zouden we graag nog meer naar het binnenland toe willen. Hier was het landschap ook nog groen, maar in het midden is het echt rood, rood, rood. Na de Flinder Ranges zijn we terug gereden naar Adelaide. Daar hebben we het vliegtuig gepakt richting Sydney waar we een stedentrip van 5 dagen hebben gedaan. Daarna zijn we doorgevlogen naar Cairns, dat aan de Oostkust ligt. Vanaf Cairns zijn we naar het tropisch regenwoud in Cape Tribulation gereden. Het gebied van de krokodillen!2 thoughts on “Flinder Ranges in Australie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *