Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Genieten van een heerlijke thuis spa

Genieten van een heerlijke thuis spa

In ons nieuwbouwhuis hebben we gelijk een bad laten inbouwen. Heerlijk! Een droom die uitkomt. In de zomer vind ik het veel te warm om in bad te gaan, maar in najaar kan ik er echt van genieten. Ik heb snel last van de kou, dus dan is het fijn om je op deze manier op te warmen. Meestal trek ik er gelijk een uur vooruit, even me-time en genieten van een heerlijke thuis spa. Hieronder geef ik wat ideeën hoe je jouw thuis spa zou kunnen vormgeven. Maar doe wat je zelf prettig vindt. Je kunt het bad trouwens ook achterwege laten, dus heb je geen bad dan kun je ook prima een thuis spa houden!

Voorbereiding
Laat het bad vollopen en zorg dat het in de badkamer lekker warm is. Leg grote en zachte handdoeken klaar en steek eventueel wat kaarsjes aan. Ook zou je zachte achtergrondmuziek kunnen opzetten. Voor de afwisseling is deze Spaanse worship wel leuk! Wat ik zelf ook altijd doe is zorgen voor voldoende drinkwater.

Het is lekker om iets in het bad te doen. Misschien heb je wel een lekkere bruisbal of wat badolie, maar je kunt ook van te voren iets zelf maken. Op de website van Aromatherapie vond ik een heel makkelijk recept om bruisballen te maken. Hier vond ik nog meer goede recepten om te gebruiken tijdens je huis spa, maar je kunt natuurlijk ook je eigen producten gebruiken. Ik heb de recepten onderverdeeld in drie behandelingen.

Gezichtsbehandeling
Zorg er eerst voor dat je het gezicht goed reinigt. Je kunt eventueel deze kamille face wash gebruiken. Dan is het tijd om je gezicht voorzichtig te scrubben, hierdoor verwijder je alle dode huidcellen. Deze gezichtsscrub van kokosolie is heel makkelijk om zelf te maken. Verwen je huid met een fijn gezichtsmasker. Deze kun je ook heel eenvoudig met simpele ingredienten maken. Smeer tenslotte je gezicht in met een goede crème. Voor het opsmeren van je dag- of nachtcreme zou je nog deze jojoba lavendel gezichtsserum kunnen gebruiken.

Lichaamsbehandeling
Net als je gezicht is het ook goed om af en toe je lichaam goed te scrubben. Je kunt hiervoor de limoen citroen suikerscrub gebruiken. Smeer jezelf daarna in met je favoriete bodylotion of gebruik deze hydraterende bodyspray.

Haarbehandeling
Neem uitgebreid de tijd om je haar te wassen en masseer intussen je hoofdhuid. Gebruik daarna een haarmasker voor een extra boost.

Afsluiting
Trek je zachte badjas of je oversized huispak aan en ga lekker op de bank met een kop thee een ontspannend boek lezen. Wat heerlijke chocola maakt het helemaal af. Genieten!

Gun jij jezelf wel eens een heerlijke thuis spa?2 thoughts on “Genieten van een heerlijke thuis spa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *