Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Het bruidsmeisje -Beverly Lewis –

Het bruidsmeisje -Beverly Lewis –

Eerder heb je misschien al wel kennisgemaakt met het boek ‘De violiste‘ uit de serie Hickory Hollow van Beverly Lewis. Deze serie gaat over vier verschillende vrouwen en speelt af in een Amish gemeenschap. De hoofdpersonen zijn overigens niet allemaal Amish. Vandaag neem ik jullie weer mee naar Hickory Hollow en maken we kennis met Joanna. De titel van het boek is ‘Het bruidsmeisje‘.

– De 27-jarige Joanna Kurtz heeft veel bruiloften meegemaakt, maar nooit een als de bruid zelf. Ze droomt ervan schrijfster te worden, maar zoiets is ongehoord in de Lancaster County gemeenschap. Haar verhalen zijn niet haar enige geheim. Ze heeft een beau, Eben, die haar van veraf het hof maakt. Zelfs haar zusje Cora, die zelf aanbidders in overvloed heeft, weet er niets van. Het is maar de vraag of ze ooit samen zullen zijn, want Eben moet de boerderij van zijn ouders in Indiana overnemen. –

I like…
Wat ik erg goed vind aan het boek is dat je heel erg de strijd tussen Joanna en Eben beleeft. Ze willen heel graag bij elkaar zijn, maar hier is geen makkelijke oplossing voor. Stiekem weet je wel dat het uiteindelijk goed komt, maar het is heerlijk om met het jonge stel mee te leven.

I don’t like…
Het verhaal op zich is niet heel spannend en ik vind het eerste deel van de Hickory Hollow serie ook een stuk sterker. Ik lees best snel, maar had af en toe wel de neiging om een paar bladzijden over te slaan. Soms was het wat langdradig en miste ik de spanning. Maar goed als een Beverly Lewis fan neem ik dit op de koop toe. Het boek blijft een mooie aanvulling en geeft weer een uniek kijkje in de wereld van de Amish!

Aanrader?
Ben je echt een groot fan van Amish boeken dan kun je dit deel van de Hickory Hollow serie eigenlijk niet overslaan.

Over de schrijver
Beverly Lewis groeide op in Pennsylvania, midden in het Amish gebied van Amerika. Als kind deed ze niets liever dan lezen, schrijven en pianospelen. Ze heeft al ruim tachtig boeken geschreven, waarvan er vele prijzen wonnen. Met haar verhalen biedt Lewis een kijkje in de traditionele Amish gemeenschap. De oude normen en waarden en het eenvoudige leven van deze groep spreken veel lezers aan, want al snel verzamelde ze een grote schare fans. Beverly Lewis is getrouwd met David en woont in Colorado.

Het bruidsmeisje
Schrijver: Beverly Lewis
Uitgever: De Groot Goudriaan
Prijs: 20,99

Bestel het boek bij Bol.com.

Bekijk de boektrailer35 thoughts on “Het bruidsmeisje -Beverly Lewis –”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *