Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Great barrier reef in Australie

Great barrier reef in Australie

De afgelopen weken heb ik jullie verschillende foto’s van mijn reis door Australië laten zien. Vandaag wil ik afsluiten met wat ik het allermooiste vond, namelijk het Great barrier reef. Hiermee wordt de onderwaterwereld van de oceaan bedoeld. Het staat op de werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets! Onderstaande foto’s heb ik met een GoPro gemaakt, met deze camera kan je onder water foto’s maken. Het water was ontzettend helder, dus de foto’s zijn goed gelukt.


Great barrier reef2great barrier reef3schildpad

Wij hebben twee keer in het Great barrier reef gesnorkeld. De eerste keer met een boot van 25 mensen en de tweede keer op een kleine zeilboot met in totaal 8 mensen. Beide keren vonden we geweldig! Eerst ga je een heel eind varen en midden op het Great barrier reef gaat de boot voor anker. Daar heb je dan de tijd om een paar uur te snorkelen en van de onderwaterwereld te genieten. Ik vond het heel bijzonder om te beleven, zeker omdat ik nog nooit van mijn leven had gesnorkeld. Je doet je hoofd onder water en je waant je gelijk in een andere wereld. Overal zie je prachtig koraal en de mooiste tropische vissen komen langs zwemmen. Ook zag ik diverse zeesterren en heb ik zelfs naast een hele grote schildpad gezwommen!

De tweede keer hebben we bij de Whitsunday Islands gesnorkeld. Na het snorkelen gingen we naar een klein eilandje waar verder niemand was. Daar konden we genieten van een uitgebreide lunch en gezellig kletsen met medepassagiers. Heel tof!

zeilbootWhitsunday Islands

Deze vis heb ik vanuit de boot gefotografeerd. Je mocht de vissen lokken met stukjes brood en hierdoor zwommen ze zo achter de boot aan. Je kunt wel zien dat het water ontzettend helder is!

vis

Kortom, ik heb ontzettend genoten van het Great Barrier Reef en had het voor geen goud willen missen. Heb jij wel eens gesnorkeld?14 thoughts on “Great barrier reef in Australie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *