Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Hygge in de lente; zo doe je dat

Hygge in de lente; zo doe je dat

We kunnen al volop genieten van de lente. Al voelt het soms ook al veel meer aan als zomer. Ik vind het heerlijk dat het weer langer en eerder licht is. Zeker nu ik in het tweede trimester van mijn zwangerschap zit heb ik weer energie voor 10. Maar dit kan ook een valkuil zijn. Ook in deze periode is het belangrijk om niet te druk te zijn en af en toe tijd nemen om te hygge. Hoe je dat doet in de lente? In deze blog vertel ik je er meer over.

Opruimen, opruimen, opruimen
Vaak hebben we in het voorjaar een enorme drang om alles op te gaan ruimen in ons huis. Ik wel iedergeval; ik vind het heerlijk om de winterdekens en -kussens te vervangen voor een iets lichter exemplaar. Ook probeer ik in de voorjaars- en meivakantie een soort grote schoonmaak te houden. En natuurlijk ruim ik mijn kledingkast op. Alle winterkleding gaat achterin de kast en de lente- en zomerkleding gaat naar de voorste planken.

Haal de lente in huis
De laatste tijd zie je steeds meer wild- of plukboeketten bij de bloemist. Bloemen zijn echt iets om vrolijk van te worden en af en toe haal ik ze dan ook in huis. Ook vind ik deze bloemen altijd leuk om cadeau te geven.

De lente kan je ook in huis halen door in de ochtend of avond lekker de ramen en deuren open te zetten. In ons nieuwe huis hebben we een schuifpui en hier maak ik al te graag gebruik van.

Hygge in de lente

Voeden in plaats van vullen
In de herfst en winter eten we over het algemeen toch wat zwaarder en ongezonder. Denk maar aan de pepernoten, speculaaskoeken, uitgebreid kerstdiner en de oliebollen. In de lente is het juist veel fijner om wat gezonder te gaan eten. Verwen jezelf met wat gezond zomerfruit (de aardbeien zijn er weer volop!).

Ook eten wij thuis graag asperges, dit is toch wel een typische lente-groente! Op internet vind je allerlei lekkere recepten. De groene gebruik ik graag in salades of rooster ik in de oven. De witte zijn heerlijk in de soep.

Wees lief voor jezelf
Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Gezond eten is daar een belangrijk punt van, maar je mag jezelf ook op andere manieren verwennen. Koop een nieuwe bodylotion (in de zomer is het wel zo fijn om geen ruwe benen te hebben), ga naar de kapper, koop een fijn leesboek, luister naar muziek, neem midden op de dag een bad, maak een wandeling of drink een kopje koffie buiten de deur.

Me-time is af en toe nodig om jezelf weer even op te laden en om ook weer te kunnen zorgen voor een ander. Het is niet iets om voor te schamen of iets dat wij als christenen niet mogen doen. We hoeven niet continu een Martha te zijn. Even een half uurtje ontspannen kan zoveel goeds doen!

Hygge in de lente kan dus prima! Doe jij het al?1 thought on “Hygge in de lente; zo doe je dat”

  • Heerlijk dat je weer blogt! Ik heb je gemist…
    Gefeliciteerd met je zwangerschap!
    En je hebt gelijk: we hoeven niet altijd een Martha te zijn. We vergeten soms gewoon te genieten.

    Groetjes, Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *