Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Kangaroo Island Australie

Kangaroo Island Australie

Samen met mijn man heb ik een rondreis door Australie gemaakt. We hebben vooral gereden langs de zuid- en oostkust. Al eerder vertelde ik over mijn ervaringen met de Great Ocean Road. Dit is één van de meest gereden en mooiste routes van Australie. Vandaag wil ik jullie meenemen naar Kangaroo Island, een eiland dat ligt voor de kust van Zuid-Australie. We zijn er drie dagen geweest, maar hadden nog veel langer kunnen blijven!

Het eiland
Kangaroo Island is een prachtig eiland met veel verschillende landschappen. Ook de grote hoeveelheid kangoeroes maakt het eiland heel bijzonder. We hebben vooral veel rondgereden en gewandeld. Ook zijn we bij een bezoekerscentrum geweest waar je zeehonden kunt bekijken. Heel grappig als je ze opeens uit de oceaan ziet komen.

Kangaroo island AustraliaZeehonden AustralieVuurtoren Kangaroo Island
Ons huisje
We hadden een heel leuk vakantiehuisje in het noorden van het eiland. Je moest hiervoor een lange weg afrijden met alleen bestemmingsverkeer. Toen we bij ons huisje aankwamen keken we echt onze ogen uit. Overal zaten kangoeroes, het leek wel alsof ze ons op zaten te wachten! Blijkbaar woont deze groep in de groene vallei met prachtig uitzicht over de oceaan.
De beestjes waren ontzettend nieuwsgierig en bleven gerust een tijdje zitten, zodat we ze goed konden fotograferen. Elke ochtend lagen er kleine keutels op de buitentafel, dus ’s nachts zaten ze gewoon op de veranda. Het was prachtig om elke avond de zon in de oceaan onder zien te gaan met op de achtergrond springende kangoeroes!

Kangaroo island
National park
Een groot deel van het eiland is National park. Je betaalt een klein bedrag en mag dan de hele dag wandelen en met er met de auto doorheen rijden. We hebben ontzettend van de natuur en uitzichten genoten.

kangaroo island5Kangaroo island3 copyKangaroo island4
Nieuwe bestemming
Na drie heerlijke dagen namen we afscheid van het eiland om richting het binnenland te rijden. Naar het land waar je kilometers geen tegenligger tegenkomt en waar ze hun hand naar elkaar opsteken als je langs rijdt. In een volgende blog vertel ik jullie graag meer over een schitterend stukje outback, namelijk de ‘Flinder ranges‘. 3 thoughts on “Kangaroo Island Australie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *