Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Leuke historische series op Netflix

Leuke historische series op Netflix

In deze tijd van het jaar vind ik het heerlijk om wat meer bank te hangen; lekker lezen, wat tekenen en series kijken. Een tijd geleden schreef ik over de fijne serie Loves comes softly. Dit is een serie films die heerlijk wegkijkt als je houdt van romantische kostuumdrama’s.

Ook op Netflix staan allerlei toffe series in hetzelfde genre. Vind je het ook zo leuk om terug in de tijd te gaan?

When calls the heart
Zeker als leerkracht is dit een toffe serie om naar te kijken; het geeft een hoop herkenning. Onbewust leer je ook nog eens zaken op een bepaalde manier aan te pakken. Maar ook als niet-juf weet ik zeker dat je dit een fijne serie vindt.

De serie speelt zich af in het begin van het twintigste eeuw en draait om Elizabeth Thatcher (Erin Krakow), een jonge lerares uit de gegoede klasse. Maar dan wordt ze voor haar baan naar Coal Vally gestuurd, een klein mijnstadje in het westen van Canada. De bewoners leiden daar een heel ander leven dan Elizabeth gewend is…

De Canadees-Amerikaanse serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Janette Oke en werd bewerkt tot tv-serie door Michael Landon Jr. Dit is overigens dezelfde schrijfster als de serie van Loves comes softly.

Leuke historische series op Netflix

Call the midwife
Ook van deze serie heb ik echt genoten. Het is een dramaserie van de BBC over een groep vroedvrouwen in het Londense East End in de jaren 50 en 60 van de 20ste eeuw. De serie is gebaseerd op de memoires van Jennifer Worth, maar aangevuld met andere historische bronnen.

In de serie draait het om de net afgestudeerde verloskundige Jenny Lee en de vroedvrouwen en nonnen in een klooster in de achterstandswijk Poplar in Londen. Maar met zo’n 80 tot 100 baby’s die elke maand alleen al in Poplar geboren worden, is de primaire taak te zorgen voor een goede bevalling van zwangere vrouwen in de wijk, en nazorg te geven aan de ontelbare baby’s.

Leuke historische series op Netflix

Anne met een E
Misschien ken je de boeken over Anne wel. Een dapper weesmeisje mag gaan wonen bij een harde, ongetrouwde vrouw en haar lieve, vrijgezelle broer. In eerste instantie zaten ze helemaal niet op het roodharige meisje te wachten. Ze wilden een jongen adopteren.

Ondanks dat Anne niet gewenst is en ze ook maar moeilijk aansluiting kan vinden bij haar leeftijdsgenoten blijft ze altijd positief. Ze wordt beschimpt en genegeerd, maar de rijke fantasie van Anne zorgt ervoor dat ze de moed er in blijft houden. Haar sterke karakter zorgt er uiteindelijk voor dat de mening over haar langzaam verandert.

De verwachting is dat in 2018 ook seizoen 2 op Netflix komt. Ik vond het een prima serie om te kijken. Niet heel bijzonder, maar leuk genoeg om alle afleveren te zien.

Ik ben benieuwd weet jij nog leuke series die ik moet zien?

Liefs Linda4.478 thoughts on “Leuke historische series op Netflix”