Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Makkelijke recepten voor een drukke werkdag

Makkelijke recepten voor een drukke werkdag

Mijn man en ik werken allebei en zijn hierdoor vaak laat thuis. Ik heb dan niet altijd zin om te koken en dan is het heel verleidelijk om iets kant en klaar te eten of om eten af te halen. Juist als je druk bent is het heel belangrijk om elke dag een gezonde maaltijd te eten. Makkelijke recepten helpen mij hierbij.

De afgelopen maanden heb ik een goede routine gevonden wat ervoor zorgt dat we toch zelf iets te eten maken. Hierdoor eten we gemiddeld zes dagen in de week een ‘gezonde’ maaltijd.

1. Zorg voor een goede basisvoorraad
Niets is zo vervelend om tijdens het koken erachter te komen dat je een ingrediënt mist of dat je wel naar de supermarkt moet omdat je niets kunt maken. Vaak ga je dan toch voor iets kant en klaar in plaats van het ingrediënt dat je nodig had. Ik heb dan ook veel houdbare producten op voorraad, waardoor ik nooit misgrijp. Als ik een nieuw product open maak zet ik het op mijn boodschappenlijstje, zodat ik het gelijk weer in huis haal. Deze producten zijn ook ideaal om in de aanbieding ruim in te kopen.

Vlees: gehakt, kip, hamburgers (in de vriezer)
Groentes: tomaten, paprika, knoflook, uien, wortels, erwten, bonen
Kruidenierswaren: eieren, bloem, rijst, aardappels, tomatenpuree, penne, wraps, kruiden
Zuivel: yoghurt, amandelmelk, kaas, boter

2. Zorg voor een aantal makkelijke recepten
Met een goede basisvoorraad kun je eenvoudig een gezonde maaltijd bereiden. Ik noem wat voorbeelden van makkelijke recepten:

chili con carne: aardappels met bonen, ui, tomaat, paprika en gehakt (+ chilipoeder)
pasta: penne met paprika, wortel, ui, knoflook, tomaat en gehakt (+ Italiaanse kruiden)
hollands: aardappels, erwten, wortels en hamburger
roerbak: rijst met ui, knoflook, erwten, wortel en kip
pannenkoeken: bloem, amandelmelk en eieren

Het zijn misschien niet de meest culinaire gerechten, maar je hebt het vaak wel binnen een half uur op tafel staan. Het is daarnaast een stuk gezonder dan een kant en klaar pizza of een patatje van de cafetaria. Hierdoor zit je ook lekkerder in je vel en plof je niet uitgeput op de bank neer.

3. Verdubbel je maaltijden en vries ze in
Ik vind dit een ideale manier als je geen zin hebt om eten te koken, maar je wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel wil zetten. Maaltijden als soep en stoofschotels kan je makkelijk verdubbelen, zodat je er twee keer van kan eten. Je kunt de andere helft in de koelkast zetten als je weet dat je een andere dag van de week geen tijd hebt om te koken, maar je kunt het ook invriezen. ’s Ochtends haal je het uit de vriezer om ’s avonds zachtjes in een pan of in de oven op te warmen.

Wat zijn jouw tips om op drukke dagen toch gezond te eten?54 thoughts on “Makkelijke recepten voor een drukke werkdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *