Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Mijn doelen voor de maand januari

Mijn doelen voor de maand januari

Het nieuwe jaar is gestart en voor veel mensen is dit de perfecte gelegenheid om nieuwe voornemens te maken. Ik vind het altijd heel mooi om terug te kijken op het jaar. Hoe is het gegaan? Wat hebben we allemaal gedaan en beleefd? Welke mooie en verdrietige dingen zijn er gebeurd?

Ik denk dat het goed is om regelmatig te reflecteren op je leven. Dit klinkt misschien wat zwaar, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Als begin twintiger deed ik dit nooit; ik leefde gewoon mijn leven en dat is ook helemaal prima. Nu als bijna dertiger maak ik toch wat bewuster bepaalde keuzes en beslissingen. Misschien hoort dit wel meer bij deze fase van mijn leven.

Over goede voornemens; ik maak ze eigenlijk nooit om verschillende redenen.

Het goede moment
Heel het jaar door vind ik het fijn om mezelf doelen te stellen. Dit vind ik niet perse iets voor januari. Als ik bedenk om meer groene smoothies te eten dan wacht ik hiermee niet tot de eerste maand van het jaar. Wanneer je iets wilt veranderen dan kan je dit alleen doen als je het zelf wilt en hier zelf het goede moment voor aanvoelt. Of dit nu januari of augustus is, dat maakt niet zoveel uit denk ik.

Ze zijn vaak zo onduidelijk
Ik vind het altijd wel leuk om mensen te vragen naar hun goede voornemens. Maar het valt me vaak op dat ze wat vaag geformuleerd zijn; ik wil meer sporten, ik wil afvallen, ik wil meer ontspannen. Deze voornemens zijn niet echt doelgericht of zelfs SMART geformuleerd. Logisch dus dat ze halverwege januari al mislukken.

Maar wat dan wel?
Ik ben meer iemand van de korte termijn doelen, plannen en lijstjes. Ik ben niet zo goed in hele grote doelen stellen. Liever kijk ik bijvoorbeeld naar de maand januari; wat wil ik dan allemaal bereiken?

  • Ik wil in de maand januari meer groente eten en meer koken uit mijn kookboeken. Ik heb zoveel kookboeken, maar toch maak ik (uit gemakzucht) snel dezelfde soort maaltijden. Wanneer ik dit alleen als doel had dan zou er waarschijnlijk niet zoveel van terecht komen. In de vakantie heb ik dus een maaltijdplanner gemaakt voor de maand januari. Echt ideaal! Wat een tijd gaat dat schelen zeg.
  • Daarnaast wil ik minder vaak voor een paar dingen naar de supermarkt; vaak koop ik dan weer andere dingen en het kost gewoon tijd. Door de maaltijdplanner weet ik precies wat ik nodig heb voor een hele week. Spaar ik ook nog eens geld uit. ;-)
  • De winter is nu echt begonnen en de afgelopen weken heb ik veel nieuwe kleding gekocht in de SALE. Nieuwe kleding in de kast betekent oude kleding uit de kast. Dit staat dus op mijn to do lijst.
  • Ik ben bezig met het maken van fotoalbums van de vakanties. We hebben de foto’s wel allemaal uitgezocht en bewerkt, maar nooit albums van gemaakt. Zonde natuurlijk! Het album van Noorwegen is binnen, het album van Ierland besteld en nu ga ik verder met het fotoalbum van Australië en Singapore.
  • Mijn nieuwe hobby is biblejournaling. Ik ben begonnen met het volgen van een bijbelrooster van #woordvrouw. 31 dagen lang lees je elke dag een korte overdenking over een vrouw uit de Bijbel. Daarna maak je er een tekening bij. Het helpt mij enorm om meer met God bezig te zijn en ik doe veel nieuwe inzichten op.
  • En inderdaad, dit is weer een nieuwe blog sinds een hele lange tijd. Deze maand ga ik ontdekken of ik het weer consequent ga oppakken. Het kost best wat tijd, maar aan de andere kant levert het ook weer een hoop plezier op.

Dit zijn mijn doelen voor de maand januari. Valt best mee toch? Verder stel ik mezelf ook nog zakelijke doelen met betrekking tot mijn website klasvanjuflinda.nl. Ik heb doelen nodig om mezelf verder te ontwikkelen, maar ook om tevreden te zijn. Anders ga ik maar eindeloos door en vergeet ik om ook gewoon te ontspannen.

Ik ben benieuwd of jij aan goede voornemens doet en welke dit dan zijn?

Liefs Linda90 thoughts on “Mijn doelen voor de maand januari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *