Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Paprika invriezen, zo doe je dat!

Paprika invriezen, zo doe je dat!

In Amerika is foodpreppen helemaal hot. Ik vind het ook leuk om te doen, want je haalt er veel winst uit. Je bereidt van te voren het voedsel, zodat je daarmee tijd (en meestal geld) bespaard. De komende weken wil ik een start maken met paprika invriezen. Vandaag ben ik naar de markt geweest met als doel goedkope paprika’s in te slaan. Deze snij ik dan in stukjes en vries ik in. Bij mijn favoriete groentekraam hadden ze zakken van 1 kilo met hele kleine paprika’s voor €1,50. Ik heb twee zakken gekocht. Jammer genoeg zaten er dit keer ook groene paprika’s in, die eet ik liever niet. Thuis heb ik alles gewogen en nadat ik de groene eruit had gehaald had ik 1,5 kilo aan rode paprika.

Ik heb alle paprika’s in grote stukken gesneden en daarna klein gemalen in de keukenmachine. Je kunt het natuurlijk ook met de hand doen, maar dat is wel iets meer werk. De paprika heb ik over acht diepvrieszakjes verdeeld, in elk zakje zit ongeveer 150 gram. Dit is ongeveer hetzelfde gewicht als een normale paprika. Gemiddeld eten wij 1 paprika per week, dus ik kan hier twee maanden mee doen. Ik hoop dat ze er volgende week weer zijn, want eigenlijk wil ik nog meer paprika invriezen.

Wanneer het geen paprikaseizoen is betaal je zo €1,- per paprika. Nu heb ik gemiddeld acht paprika’s voor €3,-. En eigenlijk nog iets goedkoper, want ik heb de groene paprika’s niet mee geteld. Dit is dus een besparing van €5,- en het scheelt weer een hoop snijwerk tijdens het eten koken. Toch in een half uur snel verdiend. Eens bedenken wat ik de volgende keer ga preppen!


Foodprep paprika's invriezen5
Foodprep paprika's invriezen7
Foodprep paprika's invriezen3

Doe jij wel eens aan foodprepping?4 thoughts on “Paprika invriezen, zo doe je dat!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *