Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Pompoencake met speculaaskruiden

Pompoencake met speculaaskruiden

Ik eet erg graag pompoen, het is een heerlijk ingrediënt waar je allerlei gerechten mee kunt maken. Ik heb daarom een pompoencake gebakken gebaseerd op het recept van Voedzo. Van buiten heeft de pompoencake een stevige korst en van binnen is hij een beetje zacht. Lekker met een klodder notenpasta! Ik heb er plakjes van gesneden en per twee in de vriezer gestopt. De pompoencake is ideaal voor tussendoor of als snel ontbijt. Laat de herfst maar komen!

Ingrediënten 
– 450 gram pompoen
– 200 gram speltmeel
– twee handen rozijnen
– 1 hand walnoten (in stukjes)
– 2 eieren
– 2 tl kaneel
– 1/2 tl gember
– 1/2 tl nootmuskaat
– 2 tl wijnsteenbakpoeder
– snufje zout
– 100 ml honing
– 2 el agavesiroop

Recept
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Bekleed een vierkante ovenschaal (brownievorm) met bakpapier.
– Kook de pompoen zo’n 15 minuten en laat afkoelen.
– Doe de pompoen, eieren, honing, agevesiroop in de blender en pureer.
– Meng in een kom de droge ingrediënten.
– Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten. Roer goed door.
– Verdeel het beslag over de ovenschaal.
– Zet 60 minuten in de oven.

Heb jij weleens pompoencake gebakken?



2 thoughts on “Pompoencake met speculaaskruiden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *