Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Pompoenpuree maken en invriezen

Pompoenpuree maken en invriezen

De herfst is in aantocht en dat betekent pompoenen! Je kunt ze nu al voor een paar euro op de markt kopen of misschien heb je ze zelf wel in je tuin groeien. Pompoenpuree kun je in ontzettend veel bakrecepten verwerken, maar vaak heb je aan een hele pompoen te veel. Ook is het schillen van een pompoen een aardige klus, dus het liefst maak ik gelijk een goede voorraad. Door er pompoenpuree van te maken kun je het makkelijk invriezen. De avond van te voren haal je het uit de vriezer en de volgende dag kun je het in je baksels gebruiken.

Ingrediënten
– Pompoen

Recept
– Snijd de pompoen in stukken met een scherp mes.
– Haal het binnenste gedeelte inclusief de pitten uit de pompoen.
– Snijd de pompoen in kleine stukjes en doe het in de pan.
– Vul de pan met water, zodat de pompoen net onder staat.
– Kook de pompoen, dit duurt zo’n 15 minuten.
– Laat de pompoen afkoelen.
– Doe de pompoen in de blender, zodat het puree wordt.
– Vul diepvrieszakjes met de pompoen.
– Zodra de pompoen koud geworden is kan het in de vriezer.

Wat is jouw lievelingsgerecht met pompoen?



3 thoughts on “Pompoenpuree maken en invriezen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *