Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Recept: Broccoli kerrie schotel

Recept: Broccoli kerrie schotel

Op donderdag ben ik heel de dag aan het werk en vaak laat thuis. Meestal maak ik de dag ervoor dan al een ovenschotel, zodat ik op donderdag snel klaar ben. Ik hoef de schotel dan alleen nog maar in de oven te zetten. Ik vind het heerlijk om broccoli te eten, maar houd wel van afwisseling. Deze broccoli kerrie schotel is echt lekker en helemaal niet moeilijk om te maken! Ik geef je in deze blog graag het recept.

Ook lekker: een Mexicaanse schotel met tortillachips.

Ingrediënten (voor 2/3 personen)

  • 1 broccoli
  • 700 gram aardappels
  • 1 rode ui
  • 150 gram gehakt
  • zout en peper


Voor de kerriesaus:

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  •  snuf kurkuma
  • snuf currypoeder
  • 1 el bloem
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl sambal
  • 0,5 kippenbouillon tablet


Het recept

  • Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Kook de aardappels met een snuf zout in ongeveer 10 minuten gaar. Je kunt ook voorgekookte aardappel schijfjes gebruiken.
  • Maak de broccoli schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Kook de broccoli met een snuf zout ongeveer 5 minuten.
  • Snipper de ui en fruit samen met het gehakt.
  • Breng op smaak met peper, zout en een snuf kerriepoeder.
  • Zodra de aardappels gekookt zijn kun je ze nog even opbakken, dit hoeft niet perse maar geeft wel een extra lekkere smaak.
  • Giet de gekookte broccoli af en voeg deze bij het gehaktmengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Bedek de oven met de helft van de aardappelschijfjes.
  • Leg daar bovenop het gehaktmengsel.
  • Bedek met de rest van de aardappelschijfjes.


Maak de saus

  • Verhit de 1 el olie in een steelpan.
  • Fruit de kruiden en de bloem een paar minuten tot het begint te borrelen.
  • Voeg beetje bij beetje de kokosmelk + 50 ml water toe.
  • Voeg de sambal en het bouillon tablet toe.
  • Breng aan de kook en laat daarna zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng eventueel op smaak met peper/zout.
  • Schenk de saus over de aardappelschijfjes.
  • Zet de schotel 15 minuten in de oven.
  • Heb je het eerder bereid? Zet het dan minimaal 45 minuten in de oven.

Eet smakelijk en geniet van de broccoli kerrie schotel!

Recept: Broccoli kerrie schotel



20 thoughts on “Recept: Broccoli kerrie schotel”

  • First of all I would like to say excellent blog! I
    had a quick question that I’d like to ask if
    you don’t mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your
    thoughts before writing. I’ve had a tough time clearing my mind in getting
    my ideas out there. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally
    wasted just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips?
    Kudos!

  • Great goods from you, man. I have understand your stuff prior to and you’re simply too
    wonderful. I actually like what you’ve bought here, really like what
    you’re saying and the way by which you assert it.

    You are making it entertaining and you still care for to stay it wise.
    I cant wait to read far more from you. That is really a tremendous site.

  • Hello there, I discovered your site via Google at the same time as
    looking for a comparable subject, your website came up, it appears great.
    I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just changed into alert to your weblog via
    Google, and located that it’s really informative.
    I’m gonna be careful for brussels. I’ll be grateful if you proceed this in future.
    Many folks can be benefited from your writing.
    Cheers!

  • Great blog! Is your theme custom made or did you download it
    from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand
    out. Please let me know where you got your design. Bless you

  • Hi there, I discovered your blog by means of Google whilst looking for a
    related subject, your site got here up, it looks great.
    I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, simply turned into aware of your blog through
    Google, and located that it’s really informative.
    I am going to watch out for brussels. I will
    appreciate if you happen to continue this in future.
    A lot of people might be benefited out of your writing.
    Cheers!

  • I do not know whether it’s just me or if perhaps everyone else
    encountering issues with your site. It appears as if some of the text
    on your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and
    let me know if this is happening to them too? This might be a problem with my browser because I’ve had this
    happen previously. Thanks

  • I’m extremely impressed with your writing skills
    as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today.

  • I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.

    Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Either way keep up the nice quality writing,
    it is rare to see a great blog like this one nowadays.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *