Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Recept: Broccoli kerrie schotel

Recept: Broccoli kerrie schotel

Op donderdag ben ik heel de dag aan het werk en vaak laat thuis. Meestal maak ik de dag ervoor dan al een ovenschotel, zodat ik op donderdag snel klaar ben. Ik hoef de schotel dan alleen nog maar in de oven te zetten. Ik vind het heerlijk om broccoli te eten, maar houd wel van afwisseling. Deze broccoli kerrie schotel is echt lekker en helemaal niet moeilijk om te maken! Ik geef je in deze blog graag het recept.

Ook lekker: een Mexicaanse schotel met tortillachips.

Ingrediënten (voor 2/3 personen)

  • 1 broccoli
  • 700 gram aardappels
  • 1 rode ui
  • 150 gram gehakt
  • zout en peper


Voor de kerriesaus:

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  •  snuf kurkuma
  • snuf currypoeder
  • 1 el bloem
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl sambal
  • 0,5 kippenbouillon tablet


Het recept

  • Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Kook de aardappels met een snuf zout in ongeveer 10 minuten gaar. Je kunt ook voorgekookte aardappel schijfjes gebruiken.
  • Maak de broccoli schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Kook de broccoli met een snuf zout ongeveer 5 minuten.
  • Snipper de ui en fruit samen met het gehakt.
  • Breng op smaak met peper, zout en een snuf kerriepoeder.
  • Zodra de aardappels gekookt zijn kun je ze nog even opbakken, dit hoeft niet perse maar geeft wel een extra lekkere smaak.
  • Giet de gekookte broccoli af en voeg deze bij het gehaktmengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Bedek de oven met de helft van de aardappelschijfjes.
  • Leg daar bovenop het gehaktmengsel.
  • Bedek met de rest van de aardappelschijfjes.


Maak de saus

  • Verhit de 1 el olie in een steelpan.
  • Fruit de kruiden en de bloem een paar minuten tot het begint te borrelen.
  • Voeg beetje bij beetje de kokosmelk + 50 ml water toe.
  • Voeg de sambal en het bouillon tablet toe.
  • Breng aan de kook en laat daarna zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng eventueel op smaak met peper/zout.
  • Schenk de saus over de aardappelschijfjes.
  • Zet de schotel 15 minuten in de oven.
  • Heb je het eerder bereid? Zet het dan minimaal 45 minuten in de oven.

Eet smakelijk en geniet van de broccoli kerrie schotel!

Recept: Broccoli kerrie schotel



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *