Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Hollandse tomatensoep

Hollandse tomatensoep

Nu de herfst in aantocht is eet ik minder salades en maak ik vaker soep voor de lunch. Op maandag en dinsdag werk ik thuis, dus dan is een soepje tussendoor snel gemaakt. En hierdoor verplicht ik mezelf ook om echt even pauze van mijn werk te nemen. Wat ik bijna maandelijks maak is een heerlijke Hollandse tomatensoep. Dit is een soep wat ik zonder nadenken kan maken. Je hebt weinig ingrediënten nodig en hij is zo lekker!

Hoe rijper de tomaten, hoe lekkerder. Meestal doe ik iets minder dan de helft water dan het gewicht in tomaten. Dus 800 gram tomaten meng ik met ongeveer 350 ml water. Hierdoor wordt de soep niet te ‘cup a soup’ achtig en houd je een echte romige soep. Mocht je het te dik vinden, dan kan je er altijd nog water bij doen.

Ingrediënten
– 800 gram tomaten
– 350 ml water
– 1 ui
– teentje knoflook
– bouillonblokje
– peper en zout
– tijm (optioneel)

Recept
– Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook.
– Fruit de ui en knoflook.
– Was de tomaten, snijd deze in stukjes en voeg toe aan het uimengsel.
– Laat een minuut sudderen en voeg dan het water en bouillonblokje toe.
– Laat het een half uur pruttelen en zet het gas dan uit.
– Als het voldoende is afgekoeld doe je het mengsel in de blender.
– Zet een zeef op de pan en giet hier de soep doorheen.
– Je zult zien dat de pitjes en draden van de tomaten achterblijven.
– Zet weer op het gas om op te warmen. Breng op smaak met peper en zout.
– Schenk het in een kom en voeg nog wat tijm toe.

Dit is mijn recept voor Hollandse tomatensoep. Hoe kook jij de tomatensoep?121 thoughts on “Hollandse tomatensoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *