Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Recept: makkelijke chocolademout koekjes

Recept: makkelijke chocolademout koekjes

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om dingen te bakken. Maar ik moet toegeven dat ik wel een beetje verwend ben. Zo heb ik een luxe keukenmachine met blender en mixer en ik vind dit absoluut de investering waard.

Afgelopen week had ik zo’n pech! Op maandag ging de blenderkan kapot (er brak een onderdeel af). Gelukkig kon ik een nieuwe blenderkan los bestellen, deze was woensdag binnen. Maar zo stom; een paar dagen later brak mijn mixerkom! Ook deze kon ik gelukkig los bestellen, maar nu hoop ik wel dat ik er weer een paar jaar mee vooruit kan.

Ik vind het dus leuk om te bakken, maar het moet allemaal niet teveel moeite en tijd kosten. Af en toe bak ik voor mezelf chocolademout koekjes. Meestal heb ik de ingrediënten al wel in huis. Ze zijn redelijk gezond (gezoet met banaan) en smaken door de chocolade ook nog eens echt lekker! Dankzij mijn keukenmachine staan ze binnen vijf minuten in de oven. Ideaal recept om dus even tussendoor tijdens het koken te maken. Zeker als je de oven toch al aan hebt staan voor een schotel.

En nog een ander voordeel; ik vind het een ideale manier om rijpe bananen op te maken. In de zomer maak ik er vaak bananenijs van, maar daar heb ik in de winter niet zoveel zin in.

Wat heb je nodig voor zes koekjes?
– 2 rijpe bananen
– 100 gram havermout
– snufje zout
– een beetje vanille-extract of vanillepoeder
– 50 gram chocolade in stukken (ik gebruik minimaal 70%)

Hoe maak je het?
– Verwarm de oven voor op
– Doe de bananen in de keukenmachine.
– Voeg de havermout toe.
– Meng het door elkaar.
– Voeg het zout, vanille en de stukjes chocolade toe.
– Meng het kort nog even door. Niet te lang want je wilt nog wel chocolade stukjes zien.
– Maak met twee lepels zes hoopjes koekdeeg op de bakplaat.
– Zet 20 minuten in de oven.

Laat je het me weten als je ze gaat maken?

Liefs Linda1.272 thoughts on “Recept: makkelijke chocolademout koekjes”