Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Recept voor een Mexicaanse schotel

Recept voor een Mexicaanse schotel

Ik ben echt dol op Mexicaans eten en ik vind het heel leuk om Mexicaanse gerechten te koken. Af en toe snuffel ik in de kringloopwinkel in Utrecht (daar staan overigens echt heel veel mooie boeken) en toen kwam ik het prachtige kookboek ‘Mexicaans‘ van Thomasina Miers tegen. Het was nog helemaal in nieuw staat en ik kon het dan ook niet laten om het mee te nemen.

Ik heb nog lang niet alle recepten uitgeprobeerd, maar ik zal de recepten die mij goed bevallen hier zeker delen. Vandaag wil ik een recept voor een Mexicaanse schotel geven. Het recept komt toevallig niet uit een kookboek, maar is wel zeker de moeite waard.

Ik vind het echt comfortfood en maak het dan ook graag in het weekend. Het voelt door de tortilla maïs chips alsof je niet heel gezond eet, maar eigenlijk zitten er onwijs veel lekkere en gezonde groentes in. Meestal blijft er bij ons een klein schaaltje over, heerlijk voor de volgende dag als lunch!

Ingrediënten (voor 2/3 personen)
– 1 courgette
– 1 paprika
– 150 gram gehakt (of je laat dit weg)
– 1 pot kidneybonen
– 1 pakje tomatenfrito
– 1 zak tortilla mais chips
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl komijn

Het recept
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Begin met het wassen en snijden van de groente.
– Braad het gehakt bruin.
– Voeg de groentes toe en bak tot de groentes zacht zijn.
– Voeg de kruiden toe.
– Zodra de kruiden meegeroosterd zijn voeg je de tomatenfrito toe.
– Laat de bonen uitlekken, spoel ze af met water en voeg toe aan de saus.
– Laat het geheel 10 minuten pruttelen.
– Schenk de saus in een grote ovenschaal.
– Bedek de saus met de tortilla mais chips.
– Voeg naar smaak geraspte kaas toe.
– Zet 10 minuten in de oven.
– En klaar is de Mexicaanse schotel!

Ik serveer er meestal quacemole bij. Dit maak je heel eenvoudig door een avocado met een paar snoeptomaatjes, klein stukje rode ui, peper/zout en wat korianderpoeder te mengen in de keukenmachine. Als ik alleen eet dan snijd ik een avocado in stukjes, dit is eigenlijk ook heel lekker.

Eet jij wel eens een Mexicaanse schotel?

 31 thoughts on “Recept voor een Mexicaanse schotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *