Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Recept voor kruidige pompoensoep

Recept voor kruidige pompoensoep

Pompoen is ontzettend makkelijk om te verwerken in gerechten. Zo maakte ik al eerder pompoenpuree en verwerkte deze in een heerlijke pompoen-speculaascake. Afgelopen weekend maakte ik pompoensoep met pompoenblokjes uit de koeling van de Albert Heijn. Het scheelt een hoop snijwerk en binnen 20 minuten staat de soep op tafel. Het basisrecept komt uit het boek Voedzo van Sharon Numan. Ik heb de soep iets kruidiger gemaakt.

Ingrediënten
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 450 gram pompoenstukjes
– 150 gram aardappels
– 400 ml kokosmelk
– 350 ml water
– 1 el komijn
– 1 el koriander
– 1 tl gember

Recept
– Snijd de ui en knoflook en fruit deze in een klontje boter.
– Schil de aardappels en snijd deze in plakjes.
– Voeg alle ingrediënten toe aan het uimengsel
– Breng het aan de kook en laat zo’n 15 minuten pruttelen.
– Maak er een gladde soep van door het te pureren met een staafmixer of blender.
– Breng op smaak met peper en zout.

Welke recepten maak jij graag met pompoen?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *