Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

De violiste – Beverly Lewis –

De violiste – Beverly Lewis –

Ik lees graag boeken over de Amish en een van mijn lievelingsschrijvers is Beverly Lewis. Wanneer je regelmatig over de Amish leest, dan zal je de boeken van deze schrijver zeker kennen. Beverly heeft veel series geschreven. Het boek dat ik vandaag wil bespreken maakt onderdeel uit van de ‘Hickory Hollow’ serie en heet De violiste.

– Tijdens een fikse storm neemt de violiste Amelia Devries een verkeerde afslag en komt terecht bij Michael Hostetler – en de Old Order-gemeenschap van Hickory Hollow waar hij deel van uitmaakt. Ondanks hun verschillende achtergronden vinden Amelia en Michael elkaar; beiden ervaren veel druk van hun omgeving, die hoge verwachtingen van hen koestert. Blijft er wel ruimte over voor hun eigen dromen? Wat een toevallige ontmoeting leek, zou hun leven wel eens voor altijd kunnen veranderen. –

I like…
Amelia is een heel ander meisje dan dat ik ben. Ze is van goede komaf en ze speelt op hoog niveau klassiek viool. Wat we overeenkomen is dat we allebei houden van countrymuziek. In het verhaal werd ik heel erg gegrepen door haar nieuwsgierigheid en vele vragen. Amelia stelt de vragen, die je zelf aan een Amish persoon zou willen stellen.
Michael is een Amish jongen die met een been in de “Engelse” wereld staat. Het is vrij bijzonder dat Beverly een vreemd meisje bij hem liet logeren. Hiermee wordt ook het signaal afgegeven dat Michael geen traditionele Amish man is.

Wat ik erg mooi vind is dat je als lezer al vanaf de eerste ontmoeting de aantrekkingskracht tussen het tweetal ervaart. Ook weet je al snel dat ze uit totaal verschillende werelden komen en dat het lastig wordt om echt tot elkaar te komen.

I don’t like…
Als lezer zie je Amelia al snel als een goede vriendin. Je kent haar gedachten en dromen. Er worden ook hoofdstukken vanuit Michael beschreven, maar hem leer je toch wat oppervlakkiger kennen. Belangrijke beslissingen van Michael maak je bijvoorbeeld niet bewust mee. Persoonlijk had dit voor mij ook wat verder uitgediept mogen worden.

Aanrader?
Lees je graag boeken over de Amish en ben je erg nieuwsgierig naar hun levenswijze? Dan is dit boek echt een must om te lezen. Verwacht alleen geen traditioneel Amish verhaal, want het kan nog wel eens anders aflopen dan dat je van te voren verwacht!

Over de schrijver
Beverly Lewis groeide op in Pennsylvania, midden in het Amish gebied van Amerika. Als kind deed ze niets liever dan lezen, schrijven en pianospelen. Ze heeft al ruim tachtig boeken geschreven, waarvan er vele prijzen wonnen. Met haar verhalen biedt Lewis een kijkje in de traditionele Amish gemeenschap. De oude normen en waarden en het eenvoudige leven van deze groep spreken veel lezers aan, want al snel verzamelde ze een grote schare fans. Beverly Lewis is getrouwd met David en woont in Colorado.

De violiste
Schrijver: Beverly Lewis
Uitgever: De Groot Goudriaan
Prijs: 20,99

Bestel het boek bij Bol.com.

Boektrailer33 thoughts on “De violiste – Beverly Lewis –”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *