Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

De predikersbruid – Jody Hedlund –

De predikersbruid – Jody Hedlund –

Een maand geleden las ik mijn eerste boek van Jody Hedlund en ik was gelijk enthousiast over haar schrijfstijl. Na het boek ‘De zendelingsvrouw‘ heb ik van de week het boek ‘De predikersbruid‘ gelezen. Ook dit was weer een prachtig boek vol historie!

Bedford 1659. Engeland wordt geregeerd door de Puriteinse heerser Oliver Cromwell. Zijn dagen als machthebber lijken echter geteld, want de Royalisten zetten de aanval in. Puriteinse predikers zijn hun leven niet zeker. Ook het leven van John Costin is in gevaar.

Als Johns vrouw komt te overlijden in het kraambed en hun vier kinderen moedeloos achterblijven, biedt Elizabeth aan het gezin te helpen. John wijst haar aanbod herhaaldelijk af, maar realiseert zich dat hij haar hulp moet accepteren als hij wil blijven preken. Elizabeths liefde voor de kinderen groeit en ook John laat haar hart niet onberoerd. Ze heeft alleen een andere man beloofd om hem te trouwen en wil zich daaraan houden, zoals een goede puriteinse vrouw betaamt.

I like…
Ik kies boeken altijd uit op de kaft. Wanneer de illustratie mij aanspreekt lees ik pas de flaptekst. Toen ik het boek ‘De Predikersbruid’ zag dacht ik dat het verhaal zich bij de Amish afspeelde, maar het verhaal gaat over een andere stroming, namelijk het Puritanisme. Jody heeft dit verhaal gebaseerd op het leven van John Bunyan. Hij was een belangrijke Puriteinse prediker en wordt als een geloofsheld beschouwd. Er is weinig erkenning voor de vrouw die naast hem stond en die hem mede vormde. Met dit verhaal geeft Jody ook Elizabeth, de vrouw van John, een gezicht!

Ik vind dat ze hier goed in is geslaagd, want het verhaal laat mij al een paar dagen niet los. Natuurlijk is een groot gedeelte fictie, maar door de krachtige beschrijvingen en dialogen krijg je het idee dat je naar een toneelstuk of film zit te kijken. Je waant je echt in de straten van Bedford en hierdoor komt het eeuwenoude geschiedenisverhaal tot leven! Het boek bevat veel spannende wendingen en het is geen enkel moment saai of langdradig. Doordat je steeds om en om in de gedachten van de twee hoofdpersonen kunt meekijken begrijp je ook beter de gedachten van John en Elisabeth en ervaar je een diep respect voor hun houding ten opzichte van de medemens en God!

I don’t like…
De eerste hoofdstukken waren eerlijk gezegd wel een beetje inkomen, maar daarna heeft het verhaal mij echt gegrepen! Je moet dus echt even doorlezen en vooral niet te snel afhaken!

Aanrader?
Ik kan je dit boek echt aanraden als je van historische romans houdt. Ik ben iemand die ook gelijk even Wikipedia induikt hoe het verhaal ‘in het echt is gegaan’. Natuurlijk is het ook fictie, maar Jody is heel dicht bij de waarheid gebleven. Ook liefhebbers van Amishboeken kunnen dit boek vast en zeker waarderen!

Over de schrijver
Jody Hedlund schrijft historische romans met moedige vrouwen in de hoofdrol. Ze baseert haar boeken op waargebeurde verhalen en de levens van vrouwen die echt hebben bestaan. Jody hoopt dat moderne vrouwen zich laten inspireren door de moed van haar personages.

De Predikersbruid
Schrijver: Jody Hedlund
Uitgever: De Groot Goudriaan
Prijs: €20,99

Bestel het boek bij Bol.com.83 thoughts on “De predikersbruid – Jody Hedlund –”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *