Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

De zendelingsvrouw – Jody Hedlund –

De zendelingsvrouw – Jody Hedlund –

Ik heb weer een nieuwe schrijfster ontdekt, namelijk Jody Hedlund. In de bibliotheek vond ik het boek ‘De zendelingsvrouw‘ en ik was gelijk nieuwsgierig naar het verhaal. Thuisgekomen heb ik het in één keer uitgelezen. Wat een heerlijk boek!

– Priscilla White droomt niet van trouwen of moederschap. Ze voelt zich door God geroepen om zendingswerk te verrichten in India. Helaas krijgt ze slecht nieuws van de zendingsorganisatie. Ze willen niet langer ongetrouwde mannen en vrouwen het veld insturen.

Ook voor dokter Eli Ernest is het nieuws een klap. Samen met hem gaat Priscilla op zoek naar manieren om onder de eis uit te komen. Al snel wordt duidelijk dat een huwelijk op papier met de dokter waarschijnlijk de enige mogelijkheid is om haar droom te verwezenlijken. Het lijkt een klein offer, maar tijdens de zware reis blijkt haar beslissing meer gevolgen te hebben dan ze had durven vermoeden. –

I like…
Ik was van begin tot eind geboeid door het verhaal. Het bijzondere is ook nog dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Natuurlijk is het wel wat geromantiseerd, maar je krijgt een goede indruk hoe de zware reis voor de pioniers moet zijn geweest. Jody heeft echt een pakkende schrijfstijl en door de gedetailleerde beschrijvingen was ik er als ware bij. Het verhaal gaat voornamelijk over de reis richting het zendingsveld, maar ik heb het geen moment als saai ervaren. In het laatste hoofdstuk wordt nog beschreven op welk zendelingsechtpaar het verhaal is gebaseerd. Dit maakt het verhaal nog completer en echt af. Ik ben na het lezen van dit boek ook erg nieuwsgierig naar de andere boeken van Jody!

I don’t like…
Ik vind de verhalen van de pioniers altijd erg indrukwekkend en interessant. Ook dit verhaal biedt weer een kijkje in het leven van de pioniers. Ik kan niet echt minpunten bedenken, dus het verhaal heeft mij echt geraakt.

Aanrader?
Ben je ook gek op verhalen over de pioniers en wil je hier graag meer over weten? Dan is dit boek echt heel geschikt. Het hele boek gaat namelijk over de reis en daardoor krijg je een goede indruk over hoe het dagelijkse leven van deze mensen er ongeveer uit heeft gezien.

Over de schrijver
Jody Hedlund schrijft historische romans met moedige vrouwen in de hoofdrol. Ze baseert haar boeken op waargebeurde verhalen en de levens van vrouwen die echt hebben bestaan. Jody hoopt dat moderne vrouwen zich laten inspireren door de moed van haar personages.

De zendelingsvrouw
Schrijver: Jody Hedlund
Uitgever: Voorhoeve
Prijs: €20,99

Bestel het boek bij Bol.com.

Bekijk de boektrailer118 thoughts on “De zendelingsvrouw – Jody Hedlund –”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *