Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Review: Magazine Mint

Review: Magazine Mint

Een paar weken geleden kreeg ik van Thirza en Tineke een e-mail met de vraag of ik wilde kennismaken met het nieuwe tijdschrift Mint. Dit is een no nonsense-magazine voor jonge vrouwen. Afgelopen week viel het tijdschrift op de deurmat en ik kon niet wachten om het te bekijken!


Het tijdschrift
Mint is een nieuw stoer en stijlvol magazine. Een stevige bite voor zoekende, genietende en ontdekkende jonge vrouwen die bewust willen leven. Mint brengt no-nonsense verhalen van en over vrouwelijke twintigers en wil inspireren voor een leven dat er toe doet. Levenskeuzes, studie & carrière, relaties & seks, geloof & twijfel, Mint maakt alles bespreekbaar.
Thirza en Tineke bedachten dit stoere en verdiepende magazine voor jonge vrouwen, gewoon omdat het er nog niet was. In Mint willen Thirza en Tineke alle onderwerpen laten terugkomen die jonge vrouwen bezighouden.

Wat vind ik ervan?
Het concept sprak mij gelijk aan, want ik heb zo’n tijdschrift altijd al gemist. Ik lees weleens de Eva, maar zij bespreken ook vaak onderwerpen waar ik nu nog niet zo mee bezig ben. Dit tijdschrift sluit wel goed aan hoe ik op dit moment in het leven sta.

Mint heeft geen standaard lay-out. Het is een vierkant tijdschrift, zodat je het makkelijk in je tas kunt stoppen. Er wordt heel open over diverse (ook serieuze) onderwerpen geschreven en dat is fijn! Ik denk dat veel christelijke jongeren met vragen zitten en in Mint wordt er niet omheen gedraaid. Er is veel afwisseling in onderwerpen en soorten teksten. Denk aan interviews, artikels en prachtige foto’s. De artikels zijn duidelijk geschreven en niet al te lang. Belangrijke citaten worden in gekleurde vakken weergegeven, hierdoor wordt het een vrolijk en overzichtelijk geheel! Mint is echt een compleet tijdschrift met onderwerpen als relatie & seksualiteit, zelfontplooiing, studie & carrière, maar ook wonen, kleding en koken. De grote plus van Mint is dat het vanuit een christelijke visie wordt geschreven. Dit is zichtbaar in een aantal artikelen, maar het ligt er ook weer niet te dik bovenop.

Genieten
Ik vind het het echt een fijn tijdschrift om door te bladeren en lekker op de bank met een kopje thee en een stuk chocola te lezen! Het tijdschrift is voor € 7,95 te koop in de (christelijke) boekenwinkel, maar je kunt het ook online bestellen. Naast het magazine is een website gelanceerd waar lezers over deze thema’s verder kunnen lezen en discussiëren. Neem ook daar zeker eens een kijkje!

Kende jij het magazine Mint al?5 thoughts on “Review: Magazine Mint”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *