Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Review: receptenboek Voedzo

Review: receptenboek Voedzo

Voor mijn verjaardag heb ik het kookboek Voedzo van Sharon Numan gekregen. Zij is de eigenaar van de gelijknamige blog Voedzo.nl en ik volg haar al jaren. Ze heeft meerdere e-books geschreven en nu dan een echt kookboek. Haar recepten zijn stuk voor stuk heerlijk en mislukken eigenlijk nooit! Ze onderscheidt zich met recepten die traditioneel, voedzaam en superlekker zijn. Ze gebruikt geen superfoods of andere spannende dingen, haar recepten zijn lekker ‘gewoon’. Koken zoals het hoort, zonder pakjes en zakjes.

In haar zoektocht naar een bewustere leefstijl voor haar gezin met twee jonge kinderen kwam Sharon Numan uit bij onbewerkt, puur eten: wat oma vroeger kookte, voor het gezin van nu. Geen voedselhypes, maar gezonde weloverwogen keuzes, heerlijk eten en vooral: een relaxte papa of mama, en blije kids. Van ontbijt tot avondeten en van zelfgebakken brood tot kefir en zelfgemaakte bouillion: hiermee doe je iedereen aan tafel een plezier!

Het kookboek begint met informatie over ‘gezond eten’. Vragen als ‘Wat kun je tegenwoordig nog eten?’, ‘Waarom zou je zelf eten moeten maken?’, ‘Hoe ziet een goede voorraadkast eruit?’ en ‘Welk keukengerei heb je nodig?’ worden beantwoord. Daarna volgen de recepten voor ontbijt, brood en broodbeleg, drankjes, soep en bouillon, hoofdgerechten en toet en zoet. Tussendoor wordt informatie gegeven over onder andere kiemen, kefir, het plannen van maaltijden, tips voor kritische eten en fermenteren.

Review: Voedzo

Review: Voedzo

Het kookboek is ontzettend mooi vormgegeven. De styling en fotografie is echt een waardevolle aanvulling op het kookboek. Het zorgt voor een nog beter beeld bij de recepten en hierdoor ben ik eerder bereid om het recept ook zelf te maken. Ook het gezin van Sharon komt regelmatig in beeld en dat maakt het ook een persoonlijk kookboek. Hierdoor krijg je het idee dat de recepten echt goed bruikbaar zijn in een gezin.

Review: Voedzo

Review: Voedzo
Review: Voedzo

De recepten die ik heb gefotografeerd heb ik zelf al een keer gemaakt en zijn echt een aanrader. Vooral de twix-fudge is heerlijk, deze heb ik al wel drie keer gemaakt denk ik. Mijn man is niet zo’n fan van suikervrije baksels, maar zelfs hij vond ze erg lekker! Ben je op zoek naar een leuk kookboek met ‘normale’ recepten, dan is dit kookboek echt een mooie aanvulling. Ik ben er erg blij mee!

Voedzo
Schrijver: Sharon Numan
Uitgever: Kosmos
Prijs: €18,99

Bestel het boek bij Bol.com. 1 thought on “Review: receptenboek Voedzo”

  • Leuk om te lezen. Ik ben zelf gék op kookboeken! De kookboeken van Rens Kroes vind ik zelf ook erg inspirerend, alleen heb je daarbij voor sommige recepten wel erg veel ingrediënten nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *