Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Tips voor een stedentrip in Singapore

Tips voor een stedentrip in Singapore

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn man 5 weken naar Australië geweest. Daarvoor zijn we 3 dagen naar Singapore geweest. Het was echt een onvergetelijke ervaring en ik vind het erg leuk om mijn reis met jullie te delen. In dit bericht wil ik mijn ervaringen met een stedentrip in Singapore vertellen.

Het land
Singapore is het kleinste land van Zuid-Oost Azie en heeft één stad. Het leuke aan deze stad zijn de vele verschillende culturen. Hierdoor heeft het land Westerse en Aziatische invloeden. Zo kun je er echt ontzettend goed shoppen, maar ook cultuur snuiven. Wij hebben vooral heel veel gewandeld om zo de verschillende wijken van de stad te ontdekken. Chinatown was bij ons het meest favoriet en is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Chinatown in Londen of Parijs. In de wijk heb je enorme foodhallen met allerlei kleine marktjes waar je eten en drinken kunt halen. Ontzettend leuk (en ook wel een beetje spannend) om tussen de locals iets te bestellen. Ik had één keer iets te pittigs besteld (en daardoor mijn flesje water gelijk leeg), maar heb daar voor rest echt heerlijk gegeten!

Foodhal Singapore
Religies

In Singapore heb je veel verschillende religies en daardoor veel tempels, moskeeën en kerken. Je mocht bijna overal in, al had je wel bepaalde kledingvoorschriften. In de tempel moest ik een sjaal om mijn bovenarmen doen en in de moskee moest ik mijn hoofd bedekken. Ik had er van te voren al rekening mee gehouden en een lange broek aangetrokken, want anders krijg je ook een leenbroek.

Tempel Singaporemoskee Singapore
De sfeer

In de meeste wijken hangt een hele leuke sfeer en voelden we ons heel veilig. Alleen in de Indische wijk voelden we ons erg bekeken. We zagen daar ook bijna geen andere toeristen. Vooral het ‘lopen en niet weten waar je uitkomt’ vonden we leuk. We kwamen zo allerlei leuke marktjes, warenhuizen en pleinen tegen.

Avondleven
’s Avonds is Singapore ook echt prachtig. Er is een heel groot stadspark ‘Garden by the Bay’ wat dan mooi verlicht is. We zijn er ook overdag geweest en het is heerlijk om even voor een uurtje uit de drukke stad te zijn. Op de laatste avond hebben we bij Marina Bay Sands een lichtshow bekeken, blijft toch altijd indrukwekkend!

Avondleven SingaporeBloemetjes Singapore copyNatuur SingaporeLichtshow Singapore
Op weg naar Australië
Singapore was een heerlijke stop-over en we hebben er ontzettend van genoten. Na drie dagen mochten we het vliegtuig richting Melbourne pakken. Na een vlucht van ongeveer 12 uur begon een nieuw avontuur, namelijk het ontdekken van het prachtige land Australië! Hierover in een volgende blog meer!20 thoughts on “Tips voor een stedentrip in Singapore”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *