Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Tips voor een stedentrip in Dublin

Tips voor een stedentrip in Dublin

In de meivakantie ben ik samen met mijn man naar het prachtige Ierland geweest. We wilden er altijd al eens graag naar toe, dus we besloten om het ook gewoon eens te gaan doen. Ierland ligt bij wijze van spreken naast de deur en de tickets zijn vrij goedkoop. Binnen een paar uur sta je in Dublin. In deze blog wil ik je alles vertellen over onze stedentrip in Dublin.

Trinity College
Vanaf het vliegveld hebben we de bus gepakt naar het centrum van Dublin. Dit gaat heel gemakkelijk en is zeker een aanrader. We kwamen rond 11.30 aan en besloten om eerst naar het Trinity College te gaan. Dit stond bovenaan ons lijstje en de rest van de dag wilden we vooral een beetje door de stad slenteren.

Stedentrip in DublinIk kan me herinneren dat de entree best prijzig was, maar we vonden het wel de moeite waard. Zeker als je veel van boeken en lezen houdt is het heel bijzonder om in zo’n oude bibliotheek te zijn. De bibliotheek hoort bij de oudste universiteit van Dublin en Ierland en is opgericht in 1592 door Queen Elizabeth de Eerste.

Enkele grote namen uit de geschiedenis, zoals Jonathan Swift, Bram Stoker, Oliver Goldsmith, Oscar Wilde en Samuel Beckett hebben hier lessen gevolgd. We hadden geluk het was er vrij rustig en we konden overal goed kijken en foto’s maken. Op de binnenplaats hebben we daarna in het zonnetje ons meegebrachte lunch opgegeten.

Winkelen
In de middag hebben we de rest van de stad verkend. We hebben veel gewandeld en kleine straatjes verkend. De leukste winkelstraten zijn Grafton street en Henry Street. Hier hebben we wat winkels bekeken. Ook het shopping centre op George’ street Arcade is de moeite waard. Nog een leuk winkeltje is Irish design shop op 41 Drury St.

Na al dat lopen hadden we wel wat lekkers verdiend. Op internet had ik een leuke tearoom gevonden en dit was zeker een goede tip. We hebben er echt een heerlijk taartje gegeten! Het heet Queen of Tarts en zit op 4 Cork Holl. Het heeft zo’n heerlijke vintage uitstraling en is heel gemoedelijk.

stedentrip in Dublin

We hebben ’s avonds gegeten in The Porterhouse (wijk temple bar). Dit is een vrij bekend cafe in Dublin. Het heeft meerdere verdiepingen, boven heb je meer een eetgedeelte en beneden is het vooral een cafe met kleine hapjes. We hebben hier een hele lekkere hamburger gegeten en manlief nam natuurlijk zijn eerste Guinnes biertje.

Onze indruk van Dublin? Het is een vrij kleine stad met weinig echte hoogtepunten. Het is leuk om te winkelen en heeft een prachtige universiteit. We vonden het prima voor een dagje en kijken uit naar wat de rest van Ierland ons te bieden heeft!84 thoughts on “Tips voor een stedentrip in Dublin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *