Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Tropisch regenwoud in Australië

Tropisch regenwoud in Australië

Na een geweldige trip langs de Great ocean road, een bezoek aan Kangaroo Island en een paar dagen Flinder rangers vlogen we via Sydney naar Cairns. Vanaf Cairns reden we in noorderlijke richting om uiteindelijk met de ferry in Cape tribulation te komen. Dit vond ik het mooiste tropisch regenwoud van Australië. We hebben dit als een heel bijzonder gebied ervaren. Ze hebben geen waterleidingen of stroomnetwerk, dus zijn afhankelijk van regenwater en zonne-energie. Ook wij moesten dus zuinig aan doen met stroom en water. Onze host vertelde dat vrijwel iedereen vroeg naar bed gaat. Er waren een paar restaurants in het gebied, maar je moest er wel op tijd heen want de keukens sluiten allemaal rond half 8.

Tropisch regenwoud in Cape Tribulation Australië

Hoogtepunten
We zijn drie dagen in Cape Tribulation geweest en hebben veel dingen ondernomen. Het hoogtepunt vond ik wel tijdens zonsondergang kanovaren op de oceaan. Waarschijnlijk krijg je hier een heel romantisch plaatje bij, maar de oceaan was ontzettend ruig.  We gingen met de kano surfen op de golven, ontzettend gaaf! Ook hebben we op 20 meter hoogte een ziptour tussen de bomen gedaan. Je ‘vliegt’ dan van boom naar boom door het regenwoud. Verder hebben we heel veel gewandeld, dit was af en toe best spannend. We waren best bang om een slang of gevaarlijke spin tegen te komen. De paden zijn ook niet zoals in Nederland, je moet echt over boomstammen heen stappen en soms grote takken wegduwen. Maar wat een prachtige natuur! We hebben deze dagen ontzettend veel geleerd over het regenwoud en hoe we hier beter voor kunnen zorgen.

Tropisch regenwoud in Cape Tribulation Australië

Krokodillen
Natuurlijk kun je niet in Australie zijn geweest zonder de krokodillen te zien. We hebben ze in een soort wildpark bekeken, vanuit een bootje kon je de krokodillen spotten.

Tropisch regenwoud in Cape Tribulation Australië

Tropisch regenwoud in Cape Tribulation Australië

Tropisch regenwoud in Cape Tribulation Australië

Onderwaterwereld
De volgende keer vertel ik jullie graag over de onderwaterwereld van de oceaan, namelijk het Great barrier reef. Ik denk dat ik dit het aller aller aller mooiste vond van Australië. Echt schitterend om tussen het koraal, tropische vissen en zelfs een schildpad te mogen zwemmen!1.145 thoughts on “Tropisch regenwoud in Australië”