Christelijke lifestyle blog voor jonge vrouwen

Winkelen bij de Turkse supermarkt

Winkelen bij de Turkse supermarkt

Als ik naar huis fiets vanuit mijn werk kom ik langs een Turkse supermarkt. De citroenen, sinaasappels en zoete aardappels liggen voor het oppakken en ik ben er dan ook heel wat keren verlekkerd langsgereden. Ik durfde niet naar binnen, want ik was bang dat ik als ‘Hollander’ weggekeken zou worden. Onzin natuurlijk! Op een dag kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb ik snel een rondje door de winkel gelopen. Ik keek echt mijn ogen uit, overal stonden kruiden, groentes, noten, olijven en een vitrine vol met vlees. Ik zag daarnaast ontzettend veel vreemde dingen en ben zonder iets te kopen weer weggegaan.

Een week later ben ik opnieuw gegaan en wist ik beter wat ik kon verwachten. Ik heb rustig de tijd genomen en heb mijn winkelmandje vol geladen met lekkere producten, soms scheelde het qua prijs wel de helft dan in een ‘Nederlandse’ supermarkt. Sindsdien ben ik regelmatig in de Turkse supermarkt te vinden en ontdek ik allerlei nieuwe dingen. Ik kom er vooral voor groente/fruit, noten/zaden/kruiden en het Turks brood. Op veel producten staan wel Nederlandse namen, maar soms moet je wel wat moeite doen om te ontrafelen wat het nou precies is en waar je het voor kunt gebruiken. Ze hebben vooral veel groot verpakkingen en dat is in verhouding vaak goedkoper dan de kleinere hoeveelheden in de gewone supermarkt.

Vandaag heb ik ook weer een bezoek aan de supermarkt gebracht en het leek me wel leuk om mijn aankopen te delen, al heb ik niet echt hele aparte dingen gekocht. Kijk je mee?

Winkelen bij de Turkse supermarkt

500 g zonnebloempitten: €2,99
40 g kruidnagel: 1,25
500 g dadels: €1,65

Winkelen bij de Turkse supermarkt

700 g paprika: €1,22
1x bloemkool: €1,50
590 g kweeperen: €1,48

Winkelen bij de Turkse supermarkt

1x bosje munt: €0,40
1x bosje koriander: €0,40

Winkelen bij de Turkse supermarkt

1x Turks brood: €1,00

In totaal was ik €11,89 kwijt en dat is in verhouding echt niet duur. Voor een paprika betaal je anders gemiddeld zo’n €1,00 per stuk en kweeperen zijn bij de reguliere supermarkt niet eens verkrijgbaar. De marktkoopman heeft deze wel eens speciaal voor mij meegenomen, maar toen moest ik bijna €2,50 per stuk betalen! Ook de zonnebloempitten en dadels zijn in verhouding heel goedkoop. Het enige nadeel is dat je bij de Turkse supermarkt geen keuze heb voor biologisch en dat je eigenlijk niet goed weet waar het vandaan komt. Bij de winkel waar ik het gekocht heb staan alleen handgeschreven bordjes met de naam en de prijs per kilo.

Vonden jullie het leuk om zo’n shoplog te zien? Vaker doen? Kom je zelf wel eens in een Turkse supermarkt?4 thoughts on “Winkelen bij de Turkse supermarkt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *